måndag 9 mars 2009

Tung förlust ...

... blev det på Ön ikväll mot Sirius.
27 - 7 i skott på mål men 4-5 i resultat. (ursäkta felskrivning)
Illa att inte göra mer är tre mål på så många skott.
Trist också att tre av Sirius mål kommer på tvivelaktiga domslut, och speciellt det sista målet föregås av en klockren brytning som blir frislag och sedan mål.
Domaren försökte lägga matchen på en lite högre, tuffare nivå, men klarade inte riktigt av det tyvärr. Sirius var de som vann mest på det fula utan boll spelet.
Nu kan man faktiskt inte annat än beundra Sirius som faktiskt vinner denna match på taktiskt tråkigt spel. Men med en 7 backslinje är det inte alltid så lätt att komma till så de fyra mål Edsbyn gjorde (5 om vi räknar det som vi på plats inte förstod varför det blev bortdömt) var faktiskt en liten bedrift. 27 skott på mål var i de flesta fall lång utifrån eller i mycket dålig vinkel samt på en för kvällen mycket bra målvakt.
Edsbyn kan heller inte uttnytta de 6 minuter som Sirius spelar med bara 7 spelare vilket är svagt rent sagt uselt.
Tveksam även till Anders Svensson som endast räddar 2 skott av 7, bättre skall han vara.
Som sagt Edsbyn äger denna match från start men kan tyvärr inte förvalta detta. Sirius vinner den på övertid och det är tyvärr inte rättvist.
Nu gäller det att komma på hur man skall trockla upp Sirius försvar. För ett lag som spelar som Sirius skall INTE få spela SM final, det vore ett öde för bandysporten.
Nya tag på onsdag och nya ideer får vi hoppas.

Parantes kanske men Eskhult var en riktigt ful bandyspelare. Han sjönk mycket i aktning idag. Är man så duktig skall man inte behöva åka runt och ge tjuvnyp och slåss med klubba. Såg inte trevligt ut alls.

Grattis Sirius, nu är det 1-1 i matcher.
o o o

6 kommentarer:

jansson sa...

Tråckla upp försvaret ser inte jag som ett problem, med tanke på hur många chanser man skapade. Det gäller bara att sätta dit dessa. Olikt Edsbyn att missa så mycket. Det händer exempelvis aldrig när ni möter oss, tyvärr.

Det bortdömda målet dömdes bort för offside, vilket var helt felaktigt. Men som sagt, Byn borde ha avgjort matchen till sin fördel ändå, tycker jag.

Men det var grinigt matchen igenom, från båda håll.

/// Björn sa...

Kan inte annat än hålla med, man får bara inte missa så många tillfällen som man fick.

Grinigt var förord. Dom fick ta mycket stryk Edsbyns anfallare, och tyvärr var vi snällare mot deras men det gavs väl inte samma tillfällen.

josephzohn sa...

Överens om det mesta!
Man måste sätta chanserna!
Varför sänkte man tempot när Sirius hade tre man på bänken??

Domarstandarden!
Skarttretande, såg nyligen på en ny Sharp HDTV, nära mig hur SAIK blev berövade på en solklar och hur VSK fick en felaktig!
Igår var det många tveksamma :)
Domarstandarden??
Känns som om dom inte hänger med i tempot, måste nog till flerdomarsystem!!
Typ!!
Eskhult, inga kommentarer!!

josephzohn sa...

Detaljer, men blev det inte 5-4???

/// Björn sa...

... jo ...

josephzohn sa...

Rätt ska vara rätt :))
Ananars hade jag fått ändra :)