söndag 29 oktober 2017

Ibland får man ett tungt besked ...

Min läromästare och vän Karl-Gunnar Lundström är död, KG blev 81 år gammal.
Kändes konstigt tungt när jag fick veta detta i helgen. Vi har pga hans sjukdom inte träffats de senaste åren man han har ändå funnits i mina tankar. Ganska så självklart egentligen eftersom han, nu när jag ser på det, varit en av de tre personer som betytt mest för mig i mitt vuxna liv och framförallt i mitt yrkesliv. 
1982 kom jag till Vågbroskolan i Söderhamn som ny adjunkt. KG och jag skulle dela på SO ämnerna. Han hade historia och religion och jag samhällskunskap och geografi. Jag kunde inte ha fått en bättre start på min lärargärning. Vi kom även att dela årskullar och sen klassföreståndarskap när detta slogs ihop.
Trots att vi hade ganska olika undervisningsmetoder och syn på hur vi ville undervisa så var detta mer ett plus för oss i vårt sammarbete. Viktigast för oss båda var alltid eleven, att vi nådde dem på olika sätt blev mer en upptäckt att vi kompletterade varandra. När vi delade klassföreståndarskap skötte jag det praktiska och administrativa och KG tog hand om det sociala, kunde inte bli bättre.

17 år fick vi jobba tillsammans och när KG gick i pension 2001 så lämnade även jag Vågbroskolan. Varför skulle jag jobba där nu när inte KG skulle vara kvar?

KG var en fantastisk berättare och skulle tro att det är många som kan berätta om fängslande tillfällen. Det kunde vara från bibeln, världshistorien eller allra bäst från hans tid som polis i norra Sverige. KG var också den som brydde sig och la mycket av sin tid på sina ungdomar även utanför skoltid. Vi var med om en mängd olika projekt kring drogfria tillställningar såsom TEAM 49 m.m. Idag kan vi konstatera att det delvis är han som är pappa till att vi idag har det drogfria "Scools out" på skolavslutningsdagen.

Mina tankar går till dig Eivor och till döttrarna med familjer.
Tack för att du fanns KG, och vi ses på en annan plats i en annan dimension.
***