fredag 19 september 2014

Material vård ....

....  är oftast kul och ger möjlighet till kontemplation och eftertanke om både det ena och det andra.
Viktigast är väl naturligtvis, som i detta fall, att de man skall vårda blir vårdat. Är det roligt, vilket de oftast är, så blir det ju oftast också bra.
Många ord för lite.
Så här går det till i allafall att få den kära tvåhjulingen ren efter att man haft roligt i skogen.


Notera den fina färgen på min hink. 


Det enda negativa med min BMW F650 är att den INTE har kardan. Okey, det gör inte så mycket kanske men bekvämt är det ju. Nu må man ju vårda kedjan så den är oljad för att hålla länge och vara så smidig som den kan. Slösa på kedjeoljan har jag lärt mig och spar inte in några kronor på någon billig oprövad variant, de lönar sig inte.


Man skall inte heller glömma smörja låsen och speciellt låset på tanken efter en tvätt. 


Klart.
Lika vacker som alltid, men skall nog lacka "glas"rutan. Den är repig och ful så jag antar det en billigare att måla den än att köpa en ny. 
***

söndag 14 september 2014

Bandy ...


Säsongen har ju varit igång ett tag.
Första stora cuphelgen spelar idag final.
I Edsbyn spelar Bollnäs - Dynamo Moskva final idag kl 16.30
Bollnäs har ångat på och kommer nog så att göra denna vinter. Frågan är vem som kommer att stå på den andra sidan i den SM final som man med stor säkerhet kommer att nå i mars.
Varför?
JA det är väl bara att kolla spelauppställningen och vem som står på bänken och lägger upp taktiken. Saknas något så är det väl spetts, men de lär man säkert hitta innan säsongen kör igång på alvar. Det finns en hel del att ta av och många står på tur att få blomma ut och de kan vara ganska enkelt om man har framspelare som 6 Berlin och 4 Hellmyrs att lita till.

Edsbyn har väl ännu inte kommit igång. De nya 4 backssystemet har väl än så länge inte visat sin styrka men de kanske kommer.

Övriga matcher idag, placeringsmatcher.
Ljusdal - Sirius   7/8
Edsbyn - Sibselmash  5/6
Broberg - Zorkij   3/4

***