lördag 17 maj 2008

Vilket väder?

Man njuter ju alltid när det kommer snö och jag kunde inte göra annat i dag heller. Visst är det underbart när det vita faller från himlen.
Tyvärr är det ju lite fel i tid ...
... men det var ju Norges nationaldag idag så det var väl därför det snöade.
(Nej vi firade inte, trots att en annan e halvblod och barnen kvarts)
Hörde att Dalarna fått 25 cm men det slapp vi. Här blev det lite vackert vitt på marken.


Ingen längre cykeltur idag. Cresent till postlådan med Albin bara.
Istället passade jag på att skruva lite på min Taifun och laga den trasiga gummibustningen som håller kedje rören på plats. Det gick hur bra som helst med vulktape.
Monterade cykeldatorn i går, en SIGMA BC 1200 med kanske lite väl många funktioner... ;-)
Fördelen var att den kostade "bara" 149:- och det var väl lite fynd pris.
Viktig detalj eftersom jag gärna vill veta mycket jag cyklar och framförallt hur fort det går.
Sen fick vi långväga gäster som skulle underhållas så fortsättningen får vi ta i morgon.
Skall försöka få dit en flask hållare eller dylikt på lämplig plats. Sen skall väl sladdarna snyggas till och cykeldatorn ställas in och sen måste den väl putsas lite ...
*

onsdag 14 maj 2008

Knåda ...

... ja idag var jag till Knåda Cykel & Sport.
Vill man höra underbar och väl ljudande ovanåkersdialekt, då skall man åka till Kringen i Knåda. Det roligaste är väl att man själv trillar dit när man pratar med Anna-Lena eller Pia.
Man känner att man e i Byn om inte annat.
Fick ett nytt batteri till Hondan, vilket var det viktiga.

Min Taifun, liggcykeln alltså, fick idag åka till Cykelkällan för kortande av kedjan.
Eftersom jag flyttat tramporna så mycket närmare, jag är antagligen betydligt kortare än den tidigare ägaren, så ville det gärna kugga över på de växlar som gjorde kedjan som längst.
Eftersom det är en racing kedja så är det väl bättre att proffsen gör det och en annan skulle väl bara klanta till det, som vanligt ... ;-)

I morgon skall jag till Uppsala på FC (FirstClass) konferens.
Kul att se vad de har för nytt att komma med. Nu när Microsoft släpper sin Sharepoint som helt klart slår FC på många punkter framförallt för att det är snyggt och enkelt på webben.
Sen har vi ju Moodle med Open source, fri och finns på svenska.
Konstigt egentligen att stat, kommun och även privata är så rädda för Linux och andra Open Source programvaror. Ungefär som om är det gratis så är det någe lurt ... och går inte använda ??? ... mysko ...
Linux fungerar utmärkt kan jag tala om.
*

tisdag 13 maj 2008

Inte så trevligt ...

... på andra sidan jorden. Kina och Sichuan provinsen har ju drabbats hårt av en av de senaste jordbävningarna. På Earthquakes in the World får man reda på det mesta kring jordbävningar och jordskalv. Det är ju lite kring 300 st i veckan så världen klarar sig egentligen ganska bra från större katastrofer, dock inte denna gång.
Tyvärr har det denna gång varit en hel del efterskalv som försvårat räddningsarbetet och inte så "moderna" byggnader ... om nu inte det är media skarvat

... sen har vi cyklonen i Burma där man tyvärr har en regim som inte tycks veta vad den är till för. Sorgligt och bedrövande. Hur kan människor bli sådana. Har stött de Burmesiska munkarna sen de försökte sätte sig emot i höstas men tyvärr har det ännu inte burit frukt. Förhoppningsvis kan detta elände leda till något gott och världen kanske kan sätta stop för Burma regimens terror.
*

måndag 12 maj 2008

En kul sida...

... hittade jag idag.
Jo, funktionen har jag sett tidigare men nu var den så enkel och gick att spara och exportera till Google Earth.
Funbeat
Egentligen skall man väl föra träningsdagbok, jo jag har också varit sån en gång, men det behöver man ju inte. Vad som var kul och användbart var att man kunde lägga upp en träningsrunda (som det heter här) och få den exakt mätt i meter eller miles om man så vill.
Upptäckte att jag hade exakt 20 km till jobbet och om jag cyklar kan jag tjäna 100m.
Fick också bekräftat att barnen har längre att cykla till busshållplatsen än vad de sedan åker buss !
Tror jag mätt upp det mesta ...
*