fredag 17 mars 2017

SAIK - Edsbyn på jernvallen ....

....  blir en tuff uppgift för byn.
Tyvärr har jag inte så höga förhoppningar men tanke på de spel som dessa två lag bjudit på i de tre matcher vi sett i semifinalspelet. SAIK har varit betydligt hetare och betydligt mer på tå. Deras motor har gått som en klocka medans Edsbyns hackat betänkligt.
Nu skall vi väl inte ge upp utan som sagt det finns alltid hopp. Minns 2008 mot VSK. Dom hade 0-2 i matcher och byn spelade uselt. Match 3 och 4 vanns lite på nåder men inget fungerade. Sista matchen i byn står det 0-3 en bit in i andra och då vaknar man. Okey de var då de å det kan vi än idag njuta av på tuben.
Nu är det jernvallen i kväll och hopp om att få till en femte avgörande match på Ön.

Nu kör vi.

måndag 13 mars 2017

Fusk intill sista droppen ...

.... skulle man kunna säga.
Förvånad blev vi ikväll när Broberg P18A (Allsvenskan) förlorade med 20-5 mot Sandvikens P18A. För en vecka sedan var siffrorna nästan tvärt om, 15-3 till Broberg, och då hade Broberg samma lag båda matcherna. Kollar man lite noggrannare på SAIK:s lag denna måndags kväll så ser man att hela 6+1 spelare har spelat majoriteten av SAIK P18E (Elits) matcher, alltså bör de väl tillhöra elitlaget och inte spela i SAIK:s P18 A lag. Man får ju enligt reglerna använda 2+1 spelare från sitt P18Elitlag. Men det sved väl med en förlust på bortaplan så man måste spänna bågen och fuska till sig en seger i sista matchen nu när man ändå missade slutspelet i P18E. Så mycket viktigare det tycks vara för ledarna att vinna än att hålla sig till reglerna. Sen spelar det ju ingen roll för serien eller så, ingen kommer å bry sig heller och inga straff får man .... hmmmm mysko.
Skamligt Sandviken, otroligt osportsligt och så lågt och så dålig stil. Ni är ju tyvärr inte ensamma om att ta till detta fusk bland de klubbarna som har lag i både P18E och P18A, det att använda fler spelare från ens elitlag än vad reglerna säger. Det är bara det att det är så otroligt lätt att göra det och att ingen verkar vilja eller våga ta tag i det från högre ort. Inge straff får man heller och ingen tycks bry sig.

Detta är väl främst en ledarfråga men nu ser det ut att även vara en förbundsfråga. Först och främst måste man nog gå ut och förklara varför man har två olika P18 serier för det tycks vara en hel del som inte riktigt fattat det. Sen kanske man skulle se över reglerna för hur spelare får flyttas mellan dessa serier och hur man skall bötfällas när man brutit mot dessa regler för nu gör man det för man vet att inget händer och det är ju alltid trevligare å veta att man vinner.
Funderar på om det är någon ide att ha detta serieupplägg när det ändå inte kan skötas och det är av det stora klubbarna i vår sport. Svårt att se eller veta vad som är rätt och fel tycks det.

Lite rolig parantes är att jag skrivit om detta tidigare och då bett de berörda höra av sig till varandra och åtmindstånde be om ursäkt.
Tror ni det har hänt?
Jag svarar inte, ni får gissa själva.
En dröm kanske att SAIK:s P18A lagledare skall ringa till Brobergs P18A lagledare och be om ursäkt för att han använde fel spelare så att de kunde vinna matchen även om det var fel. Men man kan ju få tro på mirakel och att det kanske finns redigt folk någonstans.

Till sist - Vill bara påpeka att det hjälper inte att skjuta budbärare.
***