söndag 31 maj 2015

Hur tänker folk ... egentligen ... eller gör dom inte.

Antar att de flesta någongång eller kanske ganska ofta sitter å slösurfar på sidor som Blocket och Tradera. Jag gör det iallafall. Har även konton på båda ställerna så jag kan spara och använda s.k. sök spioner som meddelar mig när saker dyker upp som skulle kunna vara intressanta. En ganska trevlig och smart funktion i och med att jag då inte själv behöver sitta å leta hela tiden. En funktion som datorn är proffs på om man säger så.
De som förvånar mig på dessa sälj sidor är priserna och sakerna man säljer. Okey man får sätta vilket pris man vill men varför sätter man så höga priser så att ingen köper? Eller som på Tradera där minimi avgiften är 3:- för ett sålt objekt, varför sätter man då priset till 1:-?
På boksidan kan man ofta hitta nya böcker som bjuds ut till ett högre pris än om jag beställer den från tex Bokus och då tillkommer även en dyr frakt som jag slipper hos Bokus. Här är ofta de mysko åt andra hållet eftersom de dyker upp köpare ändå?
Hur dum får man vara, eller skall vi säga ekonomisk.
Måste bara få spy lite galla eftersom jag inte förstår hur dumma vissa tycks vara eller är. Ibland undrar jag vart vi är på väg?
Det kan även på Tradera finnas samma pryl/sak utlagd med priser från 1:- upp till 100:-. Inget bud ens på de för 1:- . Ändå lägger några personer vecka efter vecka ut sin pryl/sak till försäljning för 10 till 100 ggr priset för vad INGEN vill betala, samtidigt som det finns minst 10 st andra som försöker sälja samma pryl/sak.
Mysko.
Undrar hur dom tänker eller snarare gör dom väl inte det.
Kanske skall det förklaras med att det finns en otrolig mängd svarta pengar som måste omsättas. Kan inte finna någon annan förklaring, eller kan man ....
***