onsdag 28 september 2016

Patetiskt ....

... tror det blivit lite av ett modeord eller om det bara e jag som börjat använde det lite för ofta eftersom allt fler saker tycks passa in på beskrivningen patetisk.
Varför kan man ju undra, men egentligen är det inte så konstigt. Verkar som om allt mer runt om kring oss passar in i detta eminenta ord. Kollar vi upp det så säger uppslagsboken följande -  1. löjeväckande och  2. känslosam; gripande. För min del är det nog mest den första förklaringen som gäller. Ser man till synonymerna så kan dessa vara - löjeväckandelöjligtöntig  & ynklig. Fastnar nog för löjeveckande om jag skulle välja ett annat ord.

Senaste funderingen - varför har tv blivit så otroligt patetisk i sitt programutbud. Var är alla riktiga program eller finns inte sådana är det bara något vi tycker/känner/tror?
Nu går Karlssons och nyss startade Hollywood fruar, men vad e detta. Vad är vi för människor, hur fungerar världen. Inte nog med det inte vad e vi för patetiska själar som tittar på detta och bekymrar oss.
Tankvärt.
Jag har för tillfället ett gäng Syrier från Aleppo på jobbet. Kontrasten mot de som dom ej längre har och den nollkänsla som visas för konsumtion/känslor i många av våra tv kanaler känns kanske, jut det patetiska.
Nä nu stannar vi där å tar tag i denna dag.
***