lördag 12 januari 2008

ABB Arena ....

... skall vi spela i. Toppmöte mellan Västerås och Edsbyn. Oavgjort sist i Edsbyn i en konstig match där byn i första halvlek lekte och gjorte allt rätt och lite till. I andra tar man det lätt och det rasar totalt, 5-0 ledning äts upp till 6-6.
Hur går det då i det tv sända matchen (SVT24 16.00). Jo Edsbyn vinner.
SAIK vinner, men skulle inte förvåna om Villa kan skrälla.
Broberg vinner, man kan bara inte förlora mot Gripen.
Bollnäs vinner. Svårt men jag tror nog Bollnäs håller ihop det.
Falun vinner. Tillberga litar vi inte längre på. De släpper in för mycket mål.
Sirius vinner.
Så lätt var det.
Skall nog lägga en lätt lågoddsare på min fyrling

fredag 11 januari 2008

... illa tippat....

.. ja jag e ju inte kung på detta med .... längre. ;-)
2 av 4 rätt i kväll blir 50%.
Kan väl säga att jag blev lurat på en och att hjärtat tog en, av missarna
20 mål i Motala, vilken kul match de måsta ha varit. Trodde ett tag de skulle slå Edsbyn-Tillberga rekordet på 23 mål från förra säsongen.
Några saker har vi lärt oss i kväll.
- Sluta spela efter hjärtat och odds, spela säkert.
- Lita aldrig på en f.d. elev.
- Lita aldrig på en Brobergare.
- Tro inte längre på Tillberga.
Broberg-Bollnäs får vi nog ta och höra mer om. Läser man matchloggen på SB så verkar det vara ett klart Brobergsövertag. Broberg missar en straff och Bollnäs spelar i princip hela matchen men en man på botbänken. Rudtqvist drar i slutet på sig matchstraff, grovt?? Ja man undrar vad dom håller på med, Brobergarna.

Bollnäs tog sig nu förbi Vänersborg och är nu på rätt sida slutspelsstrecket.Vem skall man ...

... då tro på ikväll?
Kan inte hålla mig på mattan utan jag må höja mitt odds så jag tror följande om kvällen.
Tillberga slår Vetlanda hemma. Mitt tippade semifinallag vill inte riktigt få det att fungera och jag tror Fosshaugs killar tar tillvara detta.
Hammarby tar två poäng av Vänersborg. Tror nog det kan bli tufft men det fixar sig.
Motala kan inte stå emot SAIK, ingen mer kommentar behövs.
Broberg-Bollnäs, svårast, men jag tror Broberg fixar vinst trots allt. Bollnäs har ingen vinst på bortaplan denna säsong och men de slåss för att åter komma över slutspels strecket så de kommer inte att ge sig så lätt. Jag pratade med Robban Dammbro igår, gammal elev, och han lovade att de skulle ta två poäng så då litar vi på det.

onsdag 9 januari 2008

Vinst såklart ....

... och tvåsiffrigt, de var kul. Tipskungen han jansson prickade nästan med sina 11-3 men han prickade andra, gott är man tipskung så är man.
Tillberga gör som vanligt mycket mål, men släpper in för mycket. De skulle ligga 7 och på slutspel om gjorda mål räknades, men de har tyvärr släppt in flest.
Mitt spel på "hjärta" och odds sprack och jag har en guldpeng mindre.
Sirius skakar Vetlanda så jag antar att han josephzon fick svettas i finsoffan.


På fredag är det derby på Hällåsen. Bollnäs körde över Broberg på Sävstaås och jag antar Broberg vill ha revansch. Kan bli en kul match som vi inte skall missa.

Lite tips .....

... på bandyns 17 omgång. Det blir åter lite ojämt i tabellen, eftersom alla lag inte spelar. Förstår inte varför man inte kan köra alla matcher samtidigt, och samma dagar? Sen förstår jag inte varför byn måste ha en massa onsdagsmatcher, dom kan ju inte vi åka på av en massa orsaker, grrrrrrr.
Gripen i Arenan skall väl inte vara något problem hoppas jag. Edsbyn har inte spelat bra senaste omgångarna, men det gör nog de de ska ikäll. Skulle vara kul om de fick till det så det blev ett riktigt målkalas.
Vetlanda har inga problem med Sirius. Räknar från nu Sirius som en av de två jumbokanidaterna.
Villa mot Falun. Svårt för jag vill tro att Falun är bättre än deras position, och de kan kanske överraska. Men Villa är det bättre laget, om än upp och ned. Så vad skall jag tro ..... vi kör på oavgjort.
Vänersborg plockar Västerås, säkert. De är sura för derbyförlusten och vill nog visa sin hemmapublik att man kan trots allt.
Tillberga i ABB Arena med mycket publik, det är ju gratis där ikväll, gör att Hammarby får bita i gräset. Fast nu är jag där med hjärtat och inte förnuftet, men jag kör på Tillberga seger.
Min fyrling fick höga odds

måndag 7 januari 2008

Hörnor eller ....

... inte? Läste just på SvenskaFans en artikel skriven av Thomas Forsberg SAIK angående hörnornas vara. Jag kan bara hålla med och framförallt om att något kanske borde göras.
Tycker själv att man kanske skulle börja med att göra målvakten till "död" punkt som i handboll och att man inte kan få dubbelhörna på styrning av rus, mur eller målvakt vid hörna. Styr målvaken ut har man ju fått en chans så man behöver ju inte få en till på hörna. Lika är det med rus och hörnmuren. Styr den ut så skall men ju inte behöva få en till chans.
Man får absolut inte ta bort hörnan för den är en del av bandyn och viktig del.

Eller varför inte byta till barndomens tre hörnor straff?

Skön vinst....

... blev det trots allt, och som alltid när man ger Bollnäs däng. Stundtals ganska jämt men tycker nog att Edsbyn var det klart bättre laget. Såg att vår kära tidning Ljusnan bara hade sett Bollnäs på planen. Det var dock väldigt slarvigt spel med mycket felpass. Orsaken var väl den snö som föll som gjorde det svårt att driva boll och framförallt få bollen att rulla.
Byn gör som dom skall, vinner matchen och inte så mycket mer.
Bollnäs försökte och försökte men det tog stopp i ett ovanligt tätt Edsbyförsvar och kom de förbi så stod Anders Svensson i vägen. Han tog förresten en straff men fick släppa en.
Två läckerheter fick vi se, en från vardera laget. Först Edsbyn, där Kimmo driver upp på högerkanten och slår en boll på volly från hörnflaggan, en perfekt passning till Jonas Edling som nätar.
Den andra kom på en perfekt passning av Patrik Larsson genom Edsbyförsvaret och rakt på Markus Wikmans klubba som tyvärr lyckas runda Svensson, snyggt men som sagt fel lag ;-(
Publik på ett derby i Bollnäs på 2000 var väl knappt godkänt.

Mitt tips sprack på Broberg och de har man fått äta upp på jobbet idag. AJ AJ AJ hur jag kunde tro något sådant? Men det bjuder man så gärna på .....

söndag 6 januari 2008

Kan bli tufft...

... på Sävstaås i kväll. Nu e väl Byn det bättre laget men Bollnäs är alltid Bollnäs och på två senaste möterna står det 1-1. Men visst blir det vinst, annandagens 11-2 kan gärna få upprepas.
Broberg åker nog på stryk i Uppsala. Sirius är i ett måste vinna läga och tar nog vara på det.
I derbyt Gripen-Vänersborg, känns det nog som om Gripen tar det denna gång.
Motala vinner hemma mot Vetlanda. De bara måste ha de två poängen om de skall vara med men såklart det finns de som tror annat .
Att Sandviken eller Västerås skall ha problem är väl ganska osannorlikt. SAIK ger 1.03 och VSK 1.07 på oddset.
Svt 24 visar ju SAIK-Falun.
Hammarby vinner nog hemma mot Villa.

Idag blir det att se två matcher. Först till Hällåsen för Idas lag spelar match mot Bollnäs kl 13.30 och Bollnäs-Edsbyn på Sävstaås till kl 17.
Spännande å se om dom köpt machaller Bollnäsbona ....
? ;-)