lördag 29 mars 2008

Sugen ...

... visst är jag det.
Idag susade denna förbi mig, men jag fick stopp på den och ett litet samtal. Nu är bara frågan var jag skall hitta en egen till vettigt pris.

fredag 28 mars 2008

Bojkotta ...

... OS i Peking? Ja lite tveksam om det är bästa metoden. Däremot är det just nu otroligt svagt av väst världens politiker att de inget gör för de stackarna i Tibet. Vår egen statsminister skall till och med åka till Kina och antagligen bara intressera sig för hur Sverige skall tjäna mer pengar på Kina. Kina har sedan urminnes tider levt under förtryck av något slag.
I äldre tider Mongoler och olika dynastier. Sen var det Japaner och nu senast kommunister. Mao t.ex. var inte så långt efter Stalin vad gäller utrensning av oliktänkare, vilket inte kommit fram så tydligt tyvärr.
Idag är man inte ett dugg bättre. Nu gör den sittande regeringen allt för att rensa Tibet från oliktänkande.


Vad gäller sommarens OS kanske det bästa är att åka dit trots allt. Bättre att protestera på plats med alla möjliga och omöjliga medel. Media bör också ta sitt ansvar och rapportera.
De 200m löparna Tommie Smith och John Carlos gjorde i Mexico 1968 var stort och starkt.
Jag kommer ihåg även om då inte förstod. Hade bilden från prispallen på min anslagstavla ganska länge. Tyvärr råkade de illa ut när de kom hem till USA, men de hade visat vägen.
1972 i Munchen gjorde 400m löparna Wayne Collett och Vincent Matthews samma protest vid pris cermonin, dock inte med knuten näve.
Jag hoppas verkligen att alla deltagande länder protesterar på något sätt.
Att inte åka dit är väl okey på sitt sätt men det har ju tidigare praktiserats och inte varit så framgångsrikt. Möjligtvis kan detta vara något om ALLA struntar i att åka dit.

Kan vi räkna med det?

Skall Sverige stanna hemma?

Nej, vi e för fega tyvärr och skulle börja prata om att idrott och politik inte hör ihop och en annan massa skylla ifrån sig. (Tänk på alla sponsorpengar)
Vad enskilda idrottsmän gör får de väl själva bestämma tycker jag. Åker de till Peking så hoppas jag de visar sin ställning på något sätt oavsett vad deras förbund och sponsorer säger. Jag hoppas alla idrottsmän protesterar och gör det på plats så det syns.

torsdag 27 mars 2008

Solpanelerna

Nu har de börjat märkas.
Trots att det nu i påsk blivit kallare så har solen börjat värma lite mer. Vi har därför kunnat gå ner på att bara elda en panna ved om dagen.
Temperaturen på solpanelerna stiger under dagen en bit över 50 grader och det cirkulerar fint ner i tankarna.
Nu har vi faktiskt fått värme från solpanelerna hela vintern. Det har inte varit många dagar det inte gett något i vinter.
Det blir spännande att se när vi kan sluta elda och bara lita på solvärmen.

Hockey tider

Var på vinden idag med påsk pyntet och hittade på denna underbara bild.
Ulf Sterner, Rögle skulle behövt honom idag.
Den enda autograf jag någonsin fått. Lägg märke till att det inte är is.

Undrar vad CERNELLE och CERNITIN är/var?


onsdag 26 mars 2008

Rädda jorden

Vi påminner redan idag trots att det är först på lördag vi skall agera.

måndag 24 mars 2008

Jantelagen

Visst är det mystiskt att vissa saker alltid dyker upp när dom gör det?
Men att Edsbyn vinner igen och för 5:te gången i rad sticker väl i ögonen.
Man undrar vem som vet eller inte vet vad?
Ljusnan 20 mars 2008

söndag 23 mars 2008

Sista dagen i Bolle

Tyvärr var det idag sista dagen i Bollebacken. Lite synd för det är mycket kvar av snön så att säga. Antar att det är av ekonomiska skäl som alpina klubben inte längre kan hålla igång liftarna och det är synd. Synd att inte folk kommer dit och åker när förhållanderna har varit så otroligt bra de senaste veckorna.
Igår var det lite kallt och blåsigt trots solsken. Idag var det perfekt eftersom det inte blåste. Sol och några grader kallt och nypistat underlag.
Å så skall dom slå igen för säsongen, trist.
Nu får vi väl ta Järvsö och Hassela några gånger innan slalomskidorna får vila.

Malaysia GP

Det gick ganska lätt förr finnarna idag på Sepang banan i Kuala Lumpur. Etta och trea är inte så illa i motorsportens kunga klass och en polack på andra.
Förra helgen gick Hamiltons MacLaren felfritt, idag Kimis Ferrari men det verkar inte så dominanta som man förväntat sig. BMW går bra, Renault, Red Bull och Toyota verkar inte heller så långt efter.
Lutar åt ett spännande F1 år 2008.