torsdag 31 december 2015

Nytt år igen ....

... och de för 20:de gången i Svedja och med den underbara, men för året snöfattiga, skogen vi har runt vår stuga. Ett riktigt tungt år är till enda. Nu hoppas jag att både världen och jag kan få det lite ljusare och göra vad vi kan för att få lite mer plus i tillvaron om man säger.


Klart alla barnen e med på nyårskortet, de har ju alltid varit med så att säga eftersom Ida kom 30 december 1996 (Grattis i efterskott "storasyster")
***

onsdag 30 december 2015

Bandy på Hällåsen ....


 .... ikväll mellan Broberg och Edsbyn.  ( Läs #1 Henrik Renvall)
Svårt att tänka mig ett annat resultat än bortavinst, men kanske bäst att inte vara för säker.  Hoppas att #11 Edling är med ikväll om än inte så mycket. Tror de rödalaget vill visa att man kan bättre än på annandagen.

På Sävstaås möts Bollnäs - Vänersborg och även om #57 Hedqvist e på topp så hjälper det nog föga nu när Bläsmåla har vind i seglen. Bara hoppas det blir mycket mål.
Övriga matcher ikväll:
Gripen - Villa där nog bortavinsten är solklar.
Kungälv - Hammarby, tveksamt om bajen kan få någon poäng. Jag tror på hemmavinst.
Sirius - Tillberga, borde bli en vinst för hemmalaget.

Vann 184:- senast på en av mina 10:- spel. Orsaken var att jag spelade på antalet mål istället på segrare. Så vi fortsätter där å lägger pengarna på tre målrikaste matcherna.

Nu åker vi till Hällåsen lillasyster T och jag och förhoppningsvis får vi se minst 8 mål och en bosrtavinst.
***

tisdag 29 december 2015

Tradera

Tradera är på många sätt ett bra påfund men många som säljer där är lite märkliga. Nja vi kanske skall säga har en lite udda syn på hur mycket just mina varor är värda och ingen aning om hur jag kan ta reda på det.
Jag som är lite serietidnings nörd sitter ju där å försöker fylla mina luckor i samlingen. Det som är så mysko är de priser många säljare sätter upp på sina varor. Verkar finnas en form av övertro på värdet och vad det faktiskt kan vara/är.
Idag t.ex. så fanns det i gruppen Serier i Sverige på Tradera 18473 st. annonser/auktioner. Av dessa hade bara 337 st. bud. Alltså bud på under 2% av annonserna.
Mysko.
Skall vi se krast på priserna så är det ytterst få serietidningar som har ett värde på över 10:- på begagnad marknaden, om ens så mycket, Av dessa 18473 annonser var det 2321 som hade ett utgångspris på max 10:-  alltså runt 12%.  De är ju auktion så där borde ju 100% ligga eller hur.
Mysko.
Man undrar ju om vissa är ute för att sälja eller om man sätter överpriser bara för att?
Ett annat fenomen är när prissättningen på en å samma tidning/vara kan skilja från 5:- upp till 200:- när den inte ens är intressant för 5:-.
Sen har vi ju alla dessa säljare som bara har över priser och aldrig får några bud. Mycket mysko.
Tror ni dom ändrar pris?  Nä, tok heller. Samma överpris idag som för 1 år sedan, trots att andra fortfarande har varan osåld för ett betydligt lägre pris.
Mysko marknad detta Tradera och det verkar vara lika idiotisk prissättning på alla marknader tyvärr.
Finns lyckosökare i alla brancher såklart.

Som säljare sätter jag alltid ett startpris på 5:- på mina Tradera auktioner. Jag vill bli av med mina saker. Det är väl därför man säljer, eller? Om någon skulle göra ett fynd så gläds jag med hen och tycker det är trevligt. Är de så att någon bjuder mycket så är det ju kul för mig.
Säljer jag inte på två rundor så har jag kasserat prylarna/tidningarna. Man kan ju inte spara på allt då får man ju inte plats med nytt.

Totalt antal auktioner i "Serier i Sverige" idag på f.m. 29 dec. 2015 - 18473 annonser
2321 st av dessa hade ett pris på max 10:- men bara 337 st  hade givna bud.
***