onsdag 4 januari 2017

Utan bil ....

... ja egentligen inte. Jag har tre bilar som står på mig så riktigt så illa är det inte, men en har min kära fru, en har jag gett till min dotter (men nu måste jag ha den till låns)  och MG cabben står ju i garaget sönderplockad. Med andra ord så har jag ingen vinterbil eller bruksbil eller vad vi nu skall kalla det.
Jag var ju i sommras, under en ganska kort tid, SAAB ägare för första gången i mitt liv. En ganska kort tid blev det dock. Främsta orsaken att den 9-5:an 2.0 Biopower var lite väl törstig. Prövade det mesta men det hjälpte inte tyvärr. Ställde in det ena å det andra. Prövade även att chiptrimma men ingen lycka. Skall väl säga att på SAAB verkstan var de lika fundersamma varför.
Någon som vill köpa lite chip trim till en SAAB 9-5 så hör av er.
Som sagt det går inte dagpendla 5 mil + träning 5 mil var dag med en bil som drar över en liter och inte går att snålköra. Nä, vart en besvikelse att åka "svenskt".
Men som sagt ingen brådis jag har ju dotterns bil å åka i.
Men så strax innan jul ringer min vän bilhandlaren och meddelade att han hade något till mig som jag nog skulle finna intressant å då rullade det igång.
Så nu är vi på jakt.
Frågan är vad min 35:te bil bli?
Villkoren är väl ganska enkla. Automat, ej över 15000 mil, inte över 100 000:- och skall kunna dra 1300 kg på B kort. Ett plus för motorvärmare, dragkrok & 4WD.
Ja, då var det inramat.
Vi började hos min vän bilhandlaren och de han hadse var en Renault Scenic. Lite tveksam till ännu en Scenic men vi får väl åka å titta å pröva.

Alltså en Renault Scenic 2010 med bara 2000 mil på mätaren. Lyxigaste modellen med diselvärmare som tillägg men lilla diseln på 1,5 liter. Helt okey å köra och en otrolig rymd inne i bilen. Satt bekvämt med 5 vuxna. Säkert ett riktigt klipp.
Men nu faller den nog pga att den känns lite klen att dra 1300 kg husvagn med. Synd eftersom den är väldans snål på soppa. Värst är nog färgen. Har svårt för blå bilar, så jag kan nog inte riktigt förlika mig med att äge en.


Av en slup dök en Subaru Legacy/Outback upp. Inte helt fel alls. Mycket bil för pengarna om än att de står lite högt i kurs.
Motorvolym på 2.0 eller 2,5 där dock den större är lite väl törstig.
Okey vi skall prova en så får vi se. Finns två bra köp därute just nu och vi skall väl prova minst en av dem i morgon. Helt klart ett trevligt alternativ när man bor som vi att åka 4wd.


 Men se då dök den upp. En av de bilar jag väntat skall komma ner i den prisklass jag vill spendera på bruksbil. Honda CR-V. Mark II som kom 2007 är ju en pärla i mångt å mycket men legat lite högt i kurs. Nu gör dom inte det.
Har hittar en pärla som vi också skall prova i morgon.
Vi får väl se vad det blir och om det blir.


Fast egentligen borde jag väl ta tag i min MGB. Helt klart åkbar även nu i vinter. Den har ju en ebersprächer och relativt tät cab. Tidigare ägare körde den året runt i de 5 år han ägde den så den kan vinetväg.
***

måndag 2 januari 2017

2017 och ett nytt år.

Förhoppningar, förändringar och förbättringar, ja det är väl vad man kan förvänta sig.
Borde ju kunna bli ett bättre år än de år vi just gjort.

Glömde julkortet så vi får väl sätta ut det som ett nyårskort istället.


Samma barn, samma plats och samma kälke för 15:de gången.
***