torsdag 22 november 2018

Bandybusar eller ....

... vad är det?
En lite fundering bara.

Ett antal mindre roliga bandyhändelser har elitserien bjudit på såhär långt.
Vet inte om det delats ut så många matchstraff i en seriestart någonsin?
Iallafall började det med #12 i Edsbyn redan efter 5 minuter i seriestarten, Grovt matchstraff och tre matchers avstängning. Stod på läktaren då och de flesta av oss såg inte vad som hände å var lite förvånade när vi insåg vad som gällde. Tittar man i efterhand så var väl  en utvisning okey men inte mer.
Förra veckan var det slagsmål på Sävstaås mellan Brobergs #46 och Bollnäs #59. Riktiga rundpallar var det, och matchstraff för båda. Här håller jag nog med ändå. Knytnävar som slår då har man gått över gränsen. Boxning är en annan sport och tar man till den på bandyplanen tycker jag inte man har där å göra.
I matchen  Edsbyn - SAIK förra veckan åkte #6 i Sandviken rakt på #64 i Edsbyn. Dock ingen åtgärd från domaren inte ens en utvisning eller avblåsning. Anmäldes även till granskning men även där tyckte man inte att #6 gjorde något fel. Mysko eftersom alla som tittar på sekvensen i efterhand ser att inte har #6 tänkt ta någon boll eller så, passningen är redan slagen, utan det som gäller är att stoppa #64. Så lite synd att inget hänt av detta.. 
I går i Vänersborgs fick hemmalagets #57 matchstraff efter ett klubbslag mot #84 i Broberg. En lite mystisk händelse faktiskt, varför? Ja för det första brukar man inte åka mot straffläggaren som gjort mål om man tillhör motståndarlaget, så man undrar om #84 sökte något? Varför åker han den vägen? Sen är det svårt att se om klubban går mellan benen eller på låret men går det mot pungen borde man sitta å vila ganska länge. Nu hoppas jag innerligt att det inte är filmning eller fejk av #84. Även här hade en utvisning varit fullt tillräcklig.

Varför nu allt detta? Jo har en känsla av att bandyn kanske skulle behöva ta å titta på vad som är vad vid matchstraff och hur lång avstängning olika saker skall ha.  De spekuleras otroligt i detta på de sociala medierna för närvarande men tyvärr är det väl ganska infekterat av vilket lag man stöder.

Sen kan man ju undra hur vanligt det är med filmning/förstärkning av en händelse. Något som enligt mitt tycke borde rendera i avstängning resten av säsongen, minst. Finns skrämmande exempel på detta inom bla fotbollen och den mentaliteten vill jag inte se i bandyn.
Vissa spelare i denna film borde inte längre få vara på en idrottsplan. 

 

En anna sak ... de pratas en väldig massa "skit" där ute på planen, tyvärr. Har alltid tyckt/sagt att det är dom som måste kompensera sitt sämre bandykunnande och gör det med munnen. Trist och så otroligt lågt. Om jag fått rätt information så är det i många fall riktigt ärekränkande och bör anmälas som lagbrott. Vore kul om någon gjorde det så vi får se vad som händer. Vissa tycks tro att det "tillhör spelets regler" att åka runt å säga otrevliga/kränkande saker till sina motståndare, men det är det inte, kom ihåg det. Vad jag vet står det inte i någon idotts regelbok att det skulle vara tillåtet och godkänt att prata illa och ont om sina motståndare.

Ja detta om detta. Enklare var det förr när #10 Fosshaug var med då var det ofta inge snack om att det blev ett rött kort.

**