lördag 3 december 2016

Trist förlust ...

... för byn i arenan igår när Bollnäs tog hem det med 3-7.
Inte så mycket att säga om det annat än att Bollnäs var effektivare å hade en betydligt bättre målvakt, #1 Aihonen, vilket denna kväll var helt avgörande. Må säga att han imponerade.
De 4 första skotten på mål gick in för Bollnäs. Att sen två av de övriga Bollnäs målen var slarv i försvar men i slutändan även var tveksamma målvaktsinsattser. Sista målat är var väl lite tecken på att man måste vara vaken. Synd om #21 Svensson men kanske dax att stiga åt sidan för yngre hetare förmågor för så här klent kan man inte spela på elitnivå. Viktigt att man levererar och den tiden är nog förbi.
Byn hade stundtals otroligt bra tryck på Bollnäs men de ville sig inte i avsluten. Helt klart så hade Bollnäs inte fått de lite enkla 3-5 målet utan ett Edsbyn 4-4, vilket då varit klart rättvist så kanske ....
Det var iallafall en härlig stämning på läktaren men mycket publik och i slutändan så kan vi väl bara gratulera Bollnäs och se om vi kan få revansch på annandagen.
Roligast igår var väl att Tillberga slog VSK.
Överraskande var väl att Tellus plockade poäng av Hammarby.
Publikfest i Linköping.
Seg men ändock en hemmavinst i Vetlanda.

Idag får vi se om Broberg kan skrälla i Göransson Arena, kanske.
***

fredag 2 december 2016

Tryckfrihetsdagen

Tryckfrihetsdagen - 2 dec 1766 fick vi den i Sverige. 
Idag 250 år senare har många områden i världen en bra bit kvar.
Ta en koll på kartan inte många är blå ...
eller kolla wikipedia "Reportrar_utan_gränser"Mysko och för oss svårt att begripa ... eller .... 
Ibland funderar man ju om de trotts allt inte alltid fungerar som de är tänkt.
På mitt jobb är tex vissa sidor på nätet stoppade med hjälp av ett program kallat "Fortiguard". Ett program för mor & far som inte vet att prata vett å ettikett med sina barn. Man kan ju som sagt undra vad detta program gör på en utbildningsenhet för vuxna?  
Varför och vem som trots allt begrännsar våra fri och rättigheter i tryck och yttrande?
Känns inte så bra iallafall.
Undrar hur man skall få förtroenset åter och på ett värdigt sätt kunna sköta sitt jobb nu när man inte får visa världen på nätet från dess rätta sida utan att någon sitter å bestämmer vad som är rätt å inte.
Konstaterar att man skall nog inte slå sig för bröstet trots allt, finns kålsupare här också som tror sig vara av större vikt och ära an andra.
***

Bandykväll ....

.... med många spännande och ovissa matcher och där utgången kan bli överaskande.
Publiken tycks även dom förstått det, iallafall i Linköping


Edsbyn - Bollnäs i Svenska Fönster arena och där tror vi väl på hemmavinst trots allt. Hammalaget e lite upp å ned och var inte riktigt upp sist så det kommer väl ikväll istället så se upp Bläsmåla.
Hammarby - Tellus gör att det blir 50 års jubileum på ett derby i bandyns högsta serie i huvudstaden. Svårt att tro på Tellus men som sagt man vet alldrig.
Tillberga - Västerås det andra stads derbyt som gott kan bli en hemmavinst. Mästarna har visat långtifrån den forma formen och har svårt att hitta vägen dit.
Villa - Vänersborg verkar bli en rysare såväl på läktaren som på isen. Verkar dock vara svårt att få alla bitar att falla på plats för Vänersborg men gör det det så går dom nog långt. Ikväll blir det kanske en fin bortaskalp i Lidköping.
Vetlanda - Sirius känns som den enda säkra hemmavinsten en afton som denna. Men ändå svårt att helt räkna bort Sirius trots allt.

Pengarna sattsade men inga biljetter köpta så blir till att åka tidigt till Byn i eftermiddag.
***