onsdag 20 mars 2019

SM finaler i bandy ...

... på studenternas, känns underbart som alltid även om nu inte Edsbyn är där.
Ida och jag är där så klart, jag gör min 33:dje och Ida sin 13:de final. Vi får väl se hur många vi skall titta på. Inte alla kanske men båda på lördagen så klart.

På fredag har vi tre matcher.
P18   Edsbyn - Ljusdal
F17  Surte/Kareby - Skirö
P20  Vetlanda - Villa-Lidköping

På lördag två matcher:
Damer  Västerås - Skutskär
Herrar  Villa-Lidköping - Västerås

Egentligen inga överraskningar annat än att det blev ettan och tvåan i den norra pojkserien som tog båda finalplatserna i P18. I P20, Damer och Herrar är det ettan och tvåan vi har i finalen. F17 spelar lite annorlunda slutspel men överlägsna semifinaler gör väl att det går att säga att även här är det ettan å tvån i Svergie just nu.
Innebär att det blir otroligt spännande matcher.

Damfinalen.
Talar väl lite för Västerås trots allt. De vann sin hemma match å oavgjort i Skutskär. Nu kan grön/gula laget vila sig mot ett guld och VSK spelar sin allra första final så nerverna kan ju spela in.

Herrfinalen
Ja vad säger man. Samma lag i final som för 3 år sedan i Tele2 arena. Då vann VSK ganska enkelt med 5-2 mot ett skralt Villa vad jag minns. 2012, minns jag ett super nervöst Villa som låg under med 5-1 efter 45 minuter mot SAIK. Spelade upp sig i andra men det räckte inte den gången. Nu e Villa i final för 4 gången, varav 3:dje gången på de senaste 8 åren så kanske denna gång om man nu kan hålla nerverna i skackt och spela sitt spel. Favorit är man och en ganska stor sådan.
Västerås e ju mesta mästarna men nu skall dom inte vinna. Om dom vinner så  beror det på Villas slar och nerver. Jo, dom e bra dom också men inte tillräckligt denna gång.

***