söndag 1 juli 2018

Man lär så länge man lever ....

Skulle ha tag på nya däck till barnens bil, en Toyota Avensis. Hittade ett par lämpliga i Hofors. Skrev några SMS och fick reda på att det var rätt storlek på fälgarna 5/100 och att de passde på vår 2002:a. Då var de klart värt att åka de 15 milen till Hofors.
Sonen å jag far iväg. Väl framme vid Bildemonteringen på Faluvägen 63 i Hofors fick vi våra däck och vi pratade åter om bultcirkeln och det var 5/100 sa säljaren, som kallat sig "Micke" i annonsen. Inte så mycket att stöka om utan man litar ju på detta eller hur.
Vi far hemmåt å väl hemma tar sonen och börjar byta på en gång men upptäcker att detta är inte ett par 5/100 utan 5/114. Den storlek som Avensis fick från 2009?
Okey, klantigt.
Nu börjar det mystiska. Jag SMS:ar och talar om att jag vill ha mina pengar tillbaka och att dom skall få sina däck eftersom det inte var rätt storlek som dom sagt. Men vad händer?
Inte ett svar?
Inget svar på SMS eller på telefon. Talar även in på telefonsvarare men icke. Jag har två nummer men inget svar på något av dem.
Otroligt klent eller hur. Håller på i tre dagar innan vi åker ner igen för å se om vi kan få kontakt men icke. Verkar som om dom slagit igen butiken när de förstod att vi var på väg.
Snacka om dålig stil och otroligt fegt.
Tänkte nu bara varna er alla för en Harun Mirovic från Hofors, det var han som fick mina pengar och är en av dem som inte vill stå för denna affär när jag känner mig lurad. En vuxen karl som inte vågar stå för vad han är, klent eller hur.
Så se upp med annonser från Hofors.
Anmält till Blocket så vi får väl se hur det går. Antar man skall/kan polisanmäla också så vi tar väl det också om inget händer med Blocket anmälan.

Annars kan jag bara säga att om någon är intresserad av 4 st sommardäck 16"  på Toyota fälgar med bultcirkel 5/114,3 så har vi sådana liggande. Däcken har 6-8 mm mönster och fälgarna passar på Avensis, Camry, Auris m.m. men kolla här för å vara säker - https://www.bultcirkeltabell.se/

***