lördag 4 mars 2017

Mysko, men det har hänt igen ....

.... ännu en klubb i damallsvenskan utan någon som helst sportsmannaanda, Härnösands AIK.

Idag sista matchen för oss i Norra Damallsvenskan. Det har väl hackat en hel del och svårt att få ihop det men vi har hankat oss fram. Vi lyckades vinna en match i november, med 11 man, men sen har det gått tungt. Vi utgör som sagt inget större hot mot andra lag i vår serie.
Idag stod Härnösand för motståndet på Sävstaås. En match som inte hade någon betydelse för utgången av vår serie utan bara handlade om äran att vinna, som inte alltid är så lite för vissa skall vi få lära oss, än en gång.
Tyvärr hade vi blivit dessarmerade till 10 man pga skador och sjukdom på tre spelare. Som brukligt gick jag och frågade om vi kunde spela 10 manna för vår skull. Svar blev att de visste dom inte dom skulle skicka den ansvarige till mig. Fick veta att dom var 11 så vore ju kanske inte helt fel för dom eller besvärligt att spela med en avbytare. Nu ville denna ledare inte söka upp mig utan undvek att visa sig. Eftersom jag var bunden till sekretariatet så gick jag dit och tänkte att då tar dom det väl med vår lagledare.
Trodde jag, men inte då.
Nej, även då nonchalerades detta och frågan ville liksom inte svaras på. Så änn en gång fick vi spela med 10 mot 11. Ja, dom var jätteduktiga Härnösand som kunde göra hela 19 mål på oss trots att dom var en mer hela matchen. Ja dom hade en utvisning också men då gjorde dom 3 mål så det hade nog inte spelat så stor roll om vi varit lika många på planen hela matchen.
Så det finns som sagt ledare för allt. Vinna e så otroligt viktigt och med så mycket som möjligt.

Absolut inte spela en match på något sånär jämna villkor även om man är betydligt bättre.
Så otroligt klent och skamligt Härnösand, man bara häpnar och tappar hakan. Nu hamnar ni i samma förakt hos mig och många andra i dambandysverige som Kalix och Söråker.
Otroligt trist att det skall behöva vara så här och att det finns ledare som inte kan och vet bättre. Som sagt, fair play tycks saknas i vokabulären hos allt för många ledare inom dambandyn. Trist och man undrar varför?

Nu har jag tyvärr ledsnat ur på detta och lämnar som ledare/tränare och tackar för mig. Säkert ingen förlust men det besparar mig mitt hjärta och förhoppningsvis då även min hälsa. Speciellt tack till mina tjejer som kämpat sig igenom hela denna säsong men flaggan i topp trots många förluster och spel mot betydligt svårare odds än vad det borde kunna vara.
En stor eloge till er.


***

fredag 3 mars 2017

Då var vi i semifinal då.

Edsbyn vann ganska lätt den fjärde matchen mot Broberg på Hällåsen. Lite synd att hemmalaget inte kunde bättre, men vad skall man göra när Edsbyns spel stundtals var förnedrande för Söderhamnslaget. Långa stunder så det var inte så lätt att få låna den lilla rosa bollen. Man funderar på om det var saknaden av #10 Söderberg som var skillnaden.

Mysko var väl att man från hemmalaget sida kallat in #1 Renvall på avbytarbänken. Trots att Broberg har två juniormålvakter så valde man att ringa in en icke kontrakterad målis, som man slängde ut förra sommaren, och som man antagligen fick betala en hacka för att han skulle sitta där i 90 minuter.  Ett lite väl udda sätt att ta vara på och vårda sina egna spelare kan man tycka eller .....

Edsbyn i semifinal mot VSK eller SAIK, men de får vi veta först på lördag. Spelar väl inte så stor roll vem det blir. Spelar Byn som dom gör så går det som tåget mot Tele2 den 25:te.

I Söderhamn och på Hällåsen skall det nu byggas hall. Antar att Edsbyn blir inbjudna att spela första matchen så att man kan få revanch för den sista förlusten utomhus så att säga.
Lite kul på ett sätt är att första säsongen på Hällåsen 1977/78 så slog Edsbyn ut Broberg i den tredje och avgörande semifinalen uppe på ett nytt Hällåsen. Vinst med 3-2 och segermålet gjordes av "Cabbe". En vecka senare är jag på min första SM final och får se Edsbyn vinna med 6-4 mot Västerås. Den sista säsongen ute på Hällåsen så slår Edsbyn åter ut Broberg. Historien upprepar sig med andra ord. Undra om det är sån där Coherent power?

Villa - Bollnäs är klara för semifinal på den andra halvan. Villa skall väl vinna med tanke på hur dom spelat så långt denna säsong. Blir dock inte förvånad om det går till 5 matcher. Skulle ju vara helt underbart med SM final mellan Bollnäs och Edsbyn men det är väl bara vi Hälsingar som vill se den.
***

torsdag 2 mars 2017

Man slutar inte att förundras ....

.... så vad är detta?
Coherent City Söderhamn, ett aprilskämt som kommer lite för tidigt eller?
Kolla filmen å tänk till lite själva.Makalöst att Söderhamns kommun gett 150 000:- till ett projekt som är sån humbugg.
Okey att det finns vissa bitar som är riktiga men sen spårar det ur totalt.
Mental träning är en sak att styra andra med tanken är en annan. Jag har sysslat med mental träning i över 40 år. Allt från Alpina landslaget till andra enskilda idrottare och då inom friidrott och golf, så jag vet vad det handlar om och vilken nytta det kan och gör, men detta är någe annat. Att stärka sitt eget medvetande och på så sätt stärka andras, ja ni som tror på det bör ju ta er en tankeställare.
Sen är det visst mätbart också, för man skall ha en apparat i örat som kollar det.
Ööööö ... hallå, vakna.
Det finns gurus i Indien som sitter hela sitt liv och tänker sig in i sig själva och försöker nå andra men de har aldrig lyckats, så .... Vore det möjligt så varför skall vi då gå i skolan om vi kan "ta" andras tankar och kunskap? Funderade ett tag på att gå med för å kanske få lära mig lite mer språk. För antar att om jag lär av annan Syrisk eller Afgans tankar så må jag ju även ha fått kunskapen om språket genom dess goda tankar eller?
Man undrar hur dumt det skall vara för att man skall få pengar?
För det är väl det som det handlar om?
Antar att ordet integration är det som lurar åt sig mest slantar i vårt land just nu. Kanske jag skall ändra min lilla önskan om att få köpa in en drönare till min undervisning och säga att det är för att kunna höja integrationen genom att våra nysvenskar måste få se Sverige uppifrån.

Kan inte säga annat än att det blir spännande å se alla som nu skall dementera eller försvara vad dom gjort när man gjort någe tok som detta. Vi får se hur långt det är till att någon erkänner att man  varit ute å cyklat och inte riktigt förstått saken.

Kan inte annat än citera Gunilla Häverdal Eriksson i hennes insändare i HelaHälsingland
"Jag vill inte att Söderhamn ska bli till åtlöje som Dan Katz befarar, utan jag vill fortsätta att vara stolt söderhamnare och bära min fina SM-mössa."

Till sist det där med åtlöje, kolla SVT igår onsdag. "Tog 150000:- integration köpte små mätare för inre balans"
***

Fjärde kvarten .... på Hällåsen.Edsbyn vann den tuffa tredje matchen i Svenska Fönster Arena på tisdagskvällen med  7-4. Så nu har man 2-1 i matcher inför mötet på Hällåsen i kväll.
En del smågruff på planen gav visst lite smolk i bägaren men antar att de som var inblandade var lika stora kålsupare. Lite kul dock att det äntligen tände till lite i dessa derbyn för i serien var det 6 trista derbymatcher utan udd eller eld, inte ens några smågruff.
Tråkigt nog eller skall vi säga som tur var, såg vi som inte var på plats vad som hände där i tisdags pga att filmaren inte riktigt var på plats med sin kamera. Så vad som faktiskt hände, hade hänt innan eller vad som sades mellan B#10 och E#12 får vi nog inte riktigt veta. Dock var #10 föredömligt försiktig i sitt uttalande på bandypuls. Heder åt dig att inte ge media eller läsarna för mycket att spekulera i. B#84 och E#6 hade också lite kramkalas men det har det varit tyst om, fast där såg ju vi teve tittare ganska bra vad som hände.
Men så skall det väl vara när det är slutspel och varje match gäller.

Ikväll gäller det för Broberg att fixa en till match eller  för Edsbyn att greja en semifinal biljett.
Vi får väl se vem som lyckas bäst.
***

onsdag 1 mars 2017

Skall vi spekulera å leka lite med statistiken, som ju alltid e lite kul. För att förenkla det hela räknar vi från 2009 då vi fick en Elitserie. Vi har i då spelat för 9:de gången och har 8 år att se tillbaka på.
* Vinner man elitserien så är det  62,5% chans att man vinner SM guld, är man tvåa  är chansen 37,5%. Innebär att hittills så har det alltid varit någon av de två högst upp i Elitserietabellen som tar hem det hela.
* Att det fyra första tar hand om alla semifinalplatserna är statistisk säkert till 81%. Tre gånger på 8 år har det hänt att någon på annan plats än topp fyra gått till semifinal.
*   För att gå till final bör man ha vunnit Elitserien, endast en gång (Hammarby 2014) har ett lag misslyckats med det. Samma år var enda gången så långt som  någon utanför topp tre gick till SM final (Västerås). 


Dax för kvartsfinaler och i serien gick det så här :
Villa - Vänersborg   7-4   3-3
Bollnäs - Hammarby  4-4  1-6
Edsbyn - Broberg   4-2  5-2
Sandviken - Västerås     8-1 , 4-4

Skall vi då gissa lite å ha lite önsketänk så ser semi ut så här
Villa - Bollnäs
Edsbyn - Sandviken

Final
Edsbyn - Bollnäs