fredag 3 mars 2017

Då var vi i semifinal då.

Edsbyn vann ganska lätt den fjärde matchen mot Broberg på Hällåsen. Lite synd att hemmalaget inte kunde bättre, men vad skall man göra när Edsbyns spel stundtals var förnedrande för Söderhamnslaget. Långa stunder så det var inte så lätt att få låna den lilla rosa bollen. Man funderar på om det var saknaden av #10 Söderberg som var skillnaden.

Mysko var väl att man från hemmalaget sida kallat in #1 Renvall på avbytarbänken. Trots att Broberg har två juniormålvakter så valde man att ringa in en icke kontrakterad målis, som man slängde ut förra sommaren, och som man antagligen fick betala en hacka för att han skulle sitta där i 90 minuter.  Ett lite väl udda sätt att ta vara på och vårda sina egna spelare kan man tycka eller .....

Edsbyn i semifinal mot VSK eller SAIK, men de får vi veta först på lördag. Spelar väl inte så stor roll vem det blir. Spelar Byn som dom gör så går det som tåget mot Tele2 den 25:te.

I Söderhamn och på Hällåsen skall det nu byggas hall. Antar att Edsbyn blir inbjudna att spela första matchen så att man kan få revanch för den sista förlusten utomhus så att säga.
Lite kul på ett sätt är att första säsongen på Hällåsen 1977/78 så slog Edsbyn ut Broberg i den tredje och avgörande semifinalen uppe på ett nytt Hällåsen. Vinst med 3-2 och segermålet gjordes av "Cabbe". En vecka senare är jag på min första SM final och får se Edsbyn vinna med 6-4 mot Västerås. Den sista säsongen ute på Hällåsen så slår Edsbyn åter ut Broberg. Historien upprepar sig med andra ord. Undra om det är sån där Coherent power?

Villa - Bollnäs är klara för semifinal på den andra halvan. Villa skall väl vinna med tanke på hur dom spelat så långt denna säsong. Blir dock inte förvånad om det går till 5 matcher. Skulle ju vara helt underbart med SM final mellan Bollnäs och Edsbyn men det är väl bara vi Hälsingar som vill se den.
***

Inga kommentarer: