torsdag 22 mars 2018

22 mars och Ola Ingemar.

Ola Ingemar och Frida Eriksson, Ottsjön, 1951.
Idag är det 12 år sedan och fortfarande lika mysko att han dagligen finns i mina tankar.

Tyckte jag hittade en lämplig bild eftersom en mig närstående snart skall in i lumpen och vi får väl se om dagens uniformer är lika snygga som den far hade för 67 år sedan.
Mor Frida ser trots allt glad ut. Kanske för att få ha sonen på F4 i Östersund under nästan ett år nu när han tillbringat de senaste 4 åren med studier i Uppsala.
Han kanske till och med kan komma hem å hjälpa till med veden? (Fast de var han nog glad å slippa)

Min far hade haft uppskov från det militära pga studierna på folkskolärarseminariet, tror det hette så,  och gjorde därför sin militärtjänst lite senare.
***

söndag 18 mars 2018

SM GULD #11 .....

.... UNDERBART.

SM guld till dottern på fredag, F17, och SM guld till Edsbyn på lördag.
Kan det bli bättre?

4-0 till Edsbyn efter 90 minuter och det var aldrig fråga om annat faktiskt. De första 45 minuterna var ovanligt avvaktande och tillknäppta. Men de följande 45 ökade Byn tempot å då hängde dom inte riktigt med stålmännen från SAIK.
Åter igen kom #14Frid att utmärka sig. En åkning, som var en av matchens höjdare, från egen planhalva och upp till målområdet och skott i mål. Såg så enkelt ut och resulterade i 2-0.
3-0 och 4-0 var rena drömliret framspelade av #8Andersson.
UNDERBART.
Skall väl sägas att Sandvikarna åstadkom inte mycket under de 90 minuterna och var och såg otroligt trötta ut sista 15 minuterna. Helt klart är väl inte detta med taktik Herr Muhrens starka sida. Beviset kom väl när man tar en TimeOut när tiden redan runnit ut.
Parantes kanske men jag skall återkomma yill detta. Idag MÅSTE man spela på ALLA 14 utespelare. Det går inte spela "gammel" bandy å tro att de 11 på planen skall hålla/orka i 90 minuter om man vill vinna matcher.

Bästa laget vann, å tur var väl det.
2,65 på oddset gav ju en slant, tack för den.
***

Till sist :
Missa inte denna intervju -  https://www.facebook.com/bandypuls/videos/1782093055175114/