lördag 2 februari 2008

VM semifinal ...

... mot Kazakstan och vinst med 7-0, långt ifrån övertygande tycker jag. Bra försvarsspel, men det var ett klent anfall de hade emot sig. Dålig fart framåt och mycket missförstånd. Skall det bli ett VM guld så måste det skärpas till betydligt. Kan ju hända att man åkte runt och sparade sig till morgondagen.
Plus att man satte hörnor.

Äntligen snö, igen.
Bara den nu inte smälter bort, igen.
Tung blötsnö var det att skotta.
F12 hade snöig match på Hällåsen.
Men bandyplan blev vackert vit i sin inramning med stora snöhögar på kortsidorna.
Vi får nog ta och åka skidor i morgon innan VM finalen på tv.


torsdag 31 januari 2008

Träning...

... på Hällåsen med Idas F12 ikväll. Eftersom frun i huset jobbar på torsdagkvällar så får vi alla ta med oss skridskorna och fara runt på bandyplanen. Det är väl meningen jag skall hjälpa till, och det gör jag naturligtvis. Men det verkar som om det inte riktigt vet vad de skall ha en till. De vill inte riktigt utnyttja detta att jag erbjudit mig. Antar att det kan beror på min sympati för ett annat hälsingelag. ;-)
Som tur är går det bra att åka lite med de två mindre. Vi håller oss undan och åker mest på kanten och har roligt.
Idag gjorde dock Tilda stora ögon på de flesta. Hon hade nämligen den röda Edsbymössan. När hon sedan satte på sig hjälmen syntes Edsby märket tydligt mitt i pannan.
Förvånande nog var det ingen som kommenterade det, men vi fick några undrande blickar jag och dottern. Antar att de tycket det var lagom fräckt. Vi får väl se om vi får komma fler gånger HAHAHA

Nu har jag gjort klart ett prov till mina OP elever i morgon och rättat lite arbeten. Ibland tar det aldrig slut. Har ännu inte kommit i kapp sen terminen började men tids nog gör jag väl det men inte i kväll.

onsdag 30 januari 2008

TV4 Sport ...

... bjöd oss på VM bandy idag och det blev en trevlig vinst. Ett helt annat Sverige kom ut i andra halvlek och tog igen de 1-4 Ryssarna hade efter första med vinst 5-4, underbart.
Noterbart blir väl två missade straffar. Anders Östling finns på planen men inte får han lägga dem eller vill han inte? Marcus Bergvall lägger en usel straff, rätt i magen på en mycket duktig Roman Geizel. Patrik Nilsson får åter chansen trots miss mot Finland, och lägger en än sämre straff i och med att han inte ens träffar målet.
Illa, så får det bara inte vara.
Noterbart är väl även att det kunnat vara en bättre reporter. Klart roligare att lyssna på Ryssen som kommenterade på webb sändningen. Han kunde i alla fall nyansera sitt språk. Trots att man inte förstår ett ord ryska så förstod man liksom hur han tyckte.
Som tur är blir inte dessa straffar avgörande utan man kan köra ifrån Ryssarna och faktiskt spela ut dem i andra. Övertygande tycker jag. Ser bra ut inför fortsättningen, blir nog en kul final om det blir dessa två lag.

Kjell Edbergs som tränar Holland fick sin första vinst idag. 5-4 mot Mongoliet.

tisdag 29 januari 2008

VM match ...

... mot Finland och Sverige, eller Patrik Nilsson missar en straff.
Undrar varför han tar straffarna när Jonas Edling och Anders Östling finns med?
Kenth Hultqvist kommenterar Nilssons besvikelse med att "..detta är ingen enmans show utan ett lagarbete" Jo, jo de bör han väl veta eller varför säger han så experten ...?

Uselt att man inte kan se det hela på TV eller webben, dåligt.
Hur många har TV4 Sport?
Vi har ViaSat och en herrans massa kanaler men ingen TV4 Sport.

Nu känns det bra, Edling gjorde mål och 6-2 till Sverige.
Slut Sweden-Finland 6 - 2
Ryssland i morgon och man får väl leta någon med TV4 Sport ;-)


Åter ...

... på plats, kan man säga så.
Visst är det en underbar rekreation att i tre dagar få kasta sig ut för pisten.
Nu kom det 50 cm snö under dessa dagar och det gjorde ju inte skidåkningen sämre. De var bara att sjunga (ja jag sjunger alltid när jag åker skidor) och jubla när man for genom lössnön. Ingen åkning på skutan pga vädret.
Tog lite tid att stressa ned från jobbet tyvärr, men skidåkningen blev kanon.
Sen var det ju det där med utelivet, inte min grej. Socitetens lekplats har det blivit, vi barnfamiljer kan glömma att åka dit om vi då inte tjänar mycket mycket pengar. Afterski sträckte jag mig till, mina kamrater tyckte väl jag var lite tråkig. Men finner inget nöje i att gå på danslokal längre. Sen är man väl lite för gammal får de uteliv som erbjuds på denna hippa ort.
Men skidåkningen är kanon, svårt hitta bättre i Sverige.