måndag 27 maj 2019

Skratta eller gråta ....

... ja vad skall man göra?

Sitter å tittar igenom hur vi röstat i EU valet igår. Lågt intresse för den demokratiska processen får man tycka när 53,3% av de röstberättigade röstade. I min hemkommun, Söderhamn lite mindre ändå med 47,4%.
Så här fördelade sig de politiska rösterna i Söderhamn:


Relativt lika som i kommunvalet i september ifjol. Inte så mycket att yttra sig om kanske.
Men nu tar vi det värsta. I mitt valdistrikt röstade man så här:Man kan ju fundera över vad som gör att en liten "socken" i Hälsingland tycker att Europa skall tas över av en ny Hitler lik politik och att samarbete, solidaritet och människovärde  skall undergrävas i största möjliga mån.

Vad är det som gör att var fjärde röstande stödjer SD. Ett parti som  medvetet vill inskränka de mänskliga rättigheterna, som är den värdegrund vår demokrati vilar på, och är ett tydligt rasistiskt parti.Varför vill man inte ha yttrande och tryckfrihet? Varför vill man att kvinnor skall vara mindre värda ... och så vidare.
Mysko är det...
De som nu röstat SD vet dom att det är så eller tror dom något annat?
Är det jag som missuppfattat något eller tänker man på ett sätt jag inte förstår eller vet om?
Lite fundersam blir man ju nu när man nu vet att så många av ens grannar röstat som dom gjort men inte talar om det? För så är det ju, lustigt nog, ingen vill säga att dom röstar på SD men ändå får dom röster.

Jo så ni vet. Marma-Mo hade nu maj 2019 1383 röstberättigade. Av dessa gick 661 och röstade och  173 st röstade på S och 172 st på SD,

***