fredag 2 mars 2018

Slutspels fundering med mera ...

Vi gick på pumpen i onsdags i Svenska Fönster.
Siriusförsvar av Villa å Edsbypöjkarna orkade inte tas sig igenom.Ytterst få skott gick fram till #87Thimfors i Villa målet. Sen hade väl byns försvar  inte någon av sina bästa kvällar på jobbet tyvärr.  Får man gissa så antar jag att det blir ett helt annat Edsbyn på lördag i Linköping.
Nu glömmer vi detta å ser framåt.
De är ju lite fler matcher.

En annan sak, viktig sådan.
VAD GÖR VI I SVENSK BANDY ÅT DETTA?
Så här ser det ut i elitklubbarnas bakre led vad gäller lag på hemmaplan. Elitserielagen överst och andra intressanta lag, de som tagit sig till slutspel i någon av de serier med SM status. De gula visar vilka av ens lag som nu spelar slutspel.
OBS att i Damallsvenskan är det 6 lag i slutspel och i F17 bara 4 alla andra 8. Lagen utanför elitserien kan ha fler lag i olika serier men det spar vi till en annan gång nu siktar vi in oss på de stora klubbarna i elitserien.


  

Vad gör Sandviken, Villa och Västerås som alla andra tycks missa?
Västerås har inget F17 men dock ett ungdoms lag i Allsvenskan.
Varför kan dom?
Vänersborg har vad jag vet ett otrolig stort gäng tjejer från 10-14 år. 
De fanns ju en tid då alla elitlag skulle ha ett damlag, var tog det vägen? Sen skulle man han ha flickverksamhet och idag gäller .... ja vad?
Känns lite svagt att endast 3 av alla elitlag har ett damlag. Än värre är väl att endast 2 elitlag har flicklag i F17, lite skandal helt enkelt.
***