fredag 4 januari 2008

Lätt men ändå svårt....

... kan man säga så om en vinst? Sirius är bra, mycket bra. Dom stoppade effektivt och enkelt Byn i i stort sätt hela matchen. De sex första målen kom på hörnor. Fyra för byn och två för Sirius. Säger ganska mycket om hur svårt de gjorde för varandra. Tyvärr blev det även mycket en domar match istället för en bandymatch. Sönderblåst och 110 utvisningsminuter i en ovanligt snäll match? Vi på läktaren förstod ibland ingen ting.
Att Sirius ligger sist i elitserien förvånar för så dåliga är de inte, inte om jag jämför med vad jag sett i år. Men det återstår ju en del så vi får väl se var de hamnar.
Min tipskrona föll väl idag. Missade på Villa och lite Vetlanda. Få ge den till jansson som prickade in allt, nästan. Men så är det när lite hjärta skall vara med. Nu glömmer vi hjärtat, om det inte e Edsbyn, och sattsar på att ta tillbaka titeln.

Eftersom det är Magnus "Gnus" Berglund som tränar Sirius så tog vi en chansning och gick ned i omklädningesrummet efter matchen. Kul att träffas eftersom vi inte setts på 10 år, vad vi räknade ut. Konstigt när man träffar gamla kompisar att de blivit så gamla .... i utseende ... gråhårig och så??? HAHAHA
Han var sig lik. Nöjd med spelet och helt på det klara med att Sirius lätt klarar kontrakt till nästa säsong. Lika optimistisk som vanligt. Härligt Magnus.

Full omgång .....

.... i kväll igen, och det syns om inte annat så på skadefronten. Verkar som alla lag har en eller att par spelare på den bänken. Ibland spelar det roll och ibland inte, vi vet ikväll efter kl 21.
Hur går de då, nja ser inga överaskningar men så här ser de ut.
Broberg bör vinna mot Motala, de har inte vunnit på 8 omgångar tror jag. Det gäller för den som vinner här att haka på runt slutspelsstrecket så det är en viktig match för båda. Lagkapten Jonas Nygren på skadebänken kan bli tungt, men även Motala har skador.
Edsbyn vinner, Hasse Andersson är väl borta men troligen är Jonas Edlings skada från i onsdags inte så allvarlig.
Falun kan kanske överraska men det bör vara en säker Hammarby vinst.
Tillberga tar två poäng hemma mot Gripen, kan inte tänka mig annat.

Förvånande lågt värde på Vetlanda vinst hemma. Med de oddset blir de ju favoriter, och helt klart spelvärda. Bara nu inte herr Nilsson ställer till det, förståss.
Villa vinner över Västerås. Villa är på G så det blir inga problem. Man tog ju två poäng i ABB Arena så då fixar man det på hemmaplan också.
Vänersborg får nog inga problem med Bollnäs. Bollnäs har inte vunnit på bortaplan och de gör dom inte i kväll heller. De är tungt för Bollnäs just nu kanske kan man få Hasse Åström att snöra på sig skridskorna ????
Nu skall vi ut i skidbacken innan vi far till Dina Arena på Ön i kväll.

onsdag 2 januari 2008

Tips fall....

Min fyrling sprack på Sirius, så då var man nera på jorden igen.... HAHA
Lurades att pröva Mixen. Krångligt men kanske det kan bli något när man lärt sig.
Kul kväll var det framför radion och texttv.
Gripen grep tag i det hela och lurade Villa på 2 poäng. De var bra.
Sen kan man ju fråga sig vad Sandviken skulle göra utan Patrik Nilsson. Han har ensam gjort fler mål än Gripen, Falun, Sirius och Vänersborg, och lika många som Bollnäs. De flesta är också spelmål, fantastiskt eller hur. Men ...... det räcker nog inte i år heller.
Sen har vi Bollnäs..... oj, oj, vad det skall ha gnällts på Sävstaås. Bollnäs publiken är den absolut mest gnälliga och gnetiga som finns. Men det kanske är som jag trott, Tillberga är bättre än sitt ryckte, eller så är Bollnäs lika dålig som de brukar.
Vetlanda och Broberg drog jämt i dubbelmötet så jag antar att både josephzohn å jansson är nöjda.
Sen till sist, vi vann så klart. Vem hade trott annat? ... och Motala rasar ännu en bit.


Formel 1

Byta däck skall ju helst gå fort nu när snön kommit.


tisdag 1 januari 2008

Inte lika lätt ...

... den här gången. Men Byn tar sina två poäng i Motala, det är nog säkert. Motala kan men jag tror inte de orkar hålla emot.
Tillberga kan nog skrälla igen uppe på Sävstaås, skulle väl vara en dröm ;-), men Giffarna fixar nog sina två poäng den här gången.
Broberg får det inte så lätt denna gång mot Vetlanda. Svårtipat, kul om Broberg vinner men jag tror inte det. Bortais har inte varit deras styrka i vinter.
SAIK får dock bita gräset en gång till. Lillis Jonsson verka ju ha kommit igång och David Karlsson ger det där lite extra. Sen gjorde ju Lars Karlsson mer mål än självaste målkungen Patrik Nilsson och det sved nog.
Sirius fixar Vänersborg en gång till, säkert. Vad har Vänersborg att komma med?
Falun då skall dom åter kunna lura Västerås på poäng? Ja varför inte. Gurkorna verkar ju inte få sin gnetbandy att fungera, vilket bara är positivt.
Villa får det inte lika lätt i Trollhättan men vinner gör det nog.
Ja i morgon sätter vi en fyrling på oddset, vi får väl se om jag är lika lyckosam denna gång.

SNÖ, SNÖ, SNÖ

Kan ett nytt år börja bättre. Strax efter 12 i natt så kom snön, underbart, och det har snöat sedan dess. Nja, inte är det mycket men det är vitt och i skrivande stund ca 5 cm. Nu hoppas vi bara att det håller i sig....... ta i trä.

söndag 30 december 2007

Expert..... jag ....visst


Ibland e man ju det, expert alltså.
Ångrar naturligtvis att jag inte satte mer än den vanliga guldpengen.

Vågade inte spela på Brobergs vinst, eftersom jag håller Vetlanda som ett av de fyra semifinallagen, men det kanske jag får ändra. Hammarby kanske tar denna fjärde plats ändå ... men, Västerås verkar inte alls motsvara förväntningarna....
.... expert .... eller
vem var det som var det nu igen ....

Appropå expert så verkar radiosporten vara helt ute och cykla vad gäller bandykunskap. Man blir trött.......

Kul andra halvlek i Byn. Första var ett sömnpiller som vi vill glömma. Roligt var att Mattias Hammarström fick speltid och tog tillvara den med två mål och härligt självförtroende. När man som Byn kan bänka bröderna Törnberg och Christian Mikelsson och ändå vinna ganska enkelt så finns det resurser. Man undrar ju lite vad de gjorde på Studenternas, där de normalt har för vana att vinna. ;-)


Födelsedags bandy ...

... har vi idag. Ida fyller ju 11 år och då vill hon naturligtvis åka på bandy, å de får hon ju så gärna. Hon vill vi skall ragga autografer, så vi får väl hoppas vi kan ta en tur till omklädningsrummet efter matchen.
Önskar samma spel som annandagen och då kan det ju inte bli annat än tvåsiffrigt. Motala har ju rasat i tabellen och skall väl fortsätta med det minst två matcher till i, kan inte tänka mig annat.
I övrigt då... ja Broberg får det nog svårt men jag tror nog de kan ta två poäng mot Vetlanda, ett säkert tips kan dock vara 5-5 .... ;-) Vi får väl kolla vad jansson & jozefzon förväntar sig eller tippar.....
Tror nog Falun kan överraska mot ett för tillfället sargat och klent Västerås. Falun bara måste visa att de kan. Skall Sirius ta poäng i Vänersborg, ja varför inte, Andreas Eskhult verkade mot Byn vara en god krydda för Uppsala laget.
Sen är det bara säkra ettor kvar. Tillberga spöar Bollnäs med råge. Likaså gör Villa med Gripen. Hammarby får det tufft men reder hem två pinnar de också.
Ja så går det.