torsdag 7 april 2022

Svenska mästere .... igen

 ... och igen känns det som.
Ursäkta att det kom lite sent men bättre sent än aldrig ....
 
Åter igen är man underskattad. 
Vad skall man säga? 
Underbart naturligtvis och en heroisk insats må vi väl säga.
En vinst som vi visste redan innan match att den skulle bli Edsbyns. 
Nä nu överdriver du säger du? ... nä tyvärr.
Det kom redan goda vibbar från lagens kaptener. 
Den ödmjuka #6 i Edsbyn vann överlägset över den övertända självsäkra och oproffsiga och betydligt men okunniga #6 i Villa i sitt tal till sina fans. Man kan INTE ta ut vinsten i förskott de fick nu Villa lära sig den hårda vägen.
Tack Oskar.
 
Edsbyns IF spelar sin 21:a SM final i bandy och tar sitt 13 SM guld. 
Grattis grabbar. Speciellt till de som nu fick sitt första SM guld #11, #20, #46, #49, #71 och #96 och sen har vi #18 som fick sitt 9:de. Otroligt om vi ser på det över tid. Bara 5 personer har uppnått så många SM guld, men tar det lite längr ner. Det finns ju några i ledarstaben bakom som också har 9 guld de skall vi inte glömma. Vad gäller #18 så lär nog uppmärksammas vad de lider gissar och hoppas jag. Bara han och mannen här nedanför som har 9 eller fler SM guld i modern tid. Ja med viss modifikation. Det finns nämligen 2 st IFK Uppsala grabbar från seklets början som också har 9 guld och en som till och med har 13. Men de var över 100 år sedan, å de var nog enklare då ....
 
Edsbyn är otroliga och fantastiska, eller hur.
En By med knappt 4000 inv.
Man är och förblir imponerad.
 
Noterat är då att en viss gammal #8 i Edsbyn, som tog sitt första SM guld 1978 i Edsbyn, nu borde varit med om sitt 19 SM i Bandy guld om jag räknat rätt. Han tog 10 SM guld som spelare, i Västerås, Boltic och Byn. Nu har han med Edsbyn tagit 9 SM guld som ledare/tränare och detta genom att totalt varit delaktig i 23 bandyfinaler. Inte illa, eller hur.
Kanske något för idrottsgalan att uppmärksamma.
Ni som nu inte vet vem jag pratar om så var har även på framsidan av Buster 1984, som bara 3 bandyspelare fick den äran under den tidningens nästan 30 år.
Så här såg det ut då.
Han fyllde förresten 65 nu i början på april. Grattis Ola.

 
 
Själv är jag glad att ha fått se min 35:te Bandyfinal och den 13:de med Edsbyn.
Samt att denna sida ju heter GULDBYN av en orsak och den lever vi nu på i ett är framåt.
 
***

Inga kommentarer: