måndag 23 januari 2017

Nu har det fuskats igen så ....

.... i bandyn i min närhet ...
För andra gången stöter jag på uppenbart och medvetet fusk denna säsong. Nu är det nog småfusk mest hela tiden, men många kan inte reglerna och tar inte reda på hur det ligger till, så därför klarar dom sig fuskarna. Men den här gången fick jag nog så .....

Vi i Team Hälsingland spelade mot Söråker för några veckor sedan, skrev om det "Mysko i dambandyvärlden"  och jag hade rätt då. Söråker fuskade med för mycket elitspelare. Det visste man så detta gjorde man tyvärr väl medvetet från ledarhåll. Trist men man räkande väl med att ingen skulle bry sig.

Igår spelade sonen i Brobergs P18 mot Edsbyn i Svenska Fönster Arena. Jag for dit för att få se en spännande match eftersom hemmamatchen i tisdags varit jämn och om inte Broberg startat så segt  hade de nästan kunnat vinna, nu blev det istället en snål förlust.
Men vad händer då i returen i Edsbyn?
Edsbyn har ett helt annat tempo, en helt annan fart. Efter några minuter så står det 2 - 0 och efter en halvtimme 6-0 . Till sist slutar det på 13-2 till Edsbyn. Inte vad jag förväntat mig.
Funderar i halvtid på vad som gäller när man har ett lag i både P18 elit och P18 pojkallsvenskan. Tyvärr vet ingen jag frågar eller "vågar" inte svara. Inte ens tränaren för Edsbyns lag utan han säger att dom bara har 2 spelare från P18 elit med idag, vilket då inte var riktigt rätt.
Mysko

Idag kollar jag upp detta med vårt förbund. Får då veta att reglerna säger att man får alltså ta med 3 spelare från den senast spelade P18 elit matchen till match i P18 allsvenskan. Plockar då fram matchprotokollet från Edsbyn P18 elits senast match. Den var mot Villa BK den 21/1 och då hittar man inte minder än 7 spelare som dubblerat.
Vet inte vad man skall säga?
Lite lätt skandal, egentligen ganska stor eftersom jag gissar att ledarna i Edsbyn vet hur det skall vara, alltså 3 spelare, och då har man medvetet fuskat för att vinna.
Dålig stil utan dess like.
Eftersom jag undrar om detta är en engångsföreteelse så kollar jag lite djupare och jämför matchuppställniongarna i de olika serierna och upptäcker till min förvåning att det har fuskas fler gånger och av fler lag.

Bollnär P18 mot Broberg P18 i pojkallsvenskan och Bollnäs ställer upp med 5 spelare från P18 elits senaste match.  Aj aj aj ... illa, vad skall man säga. Jag hittade som sagt fler matcher och ber er som har lag i Pojkallsvenskan att hålla bättre koll på detta.

Kan inte säga annat än vilka skitstövlar till ledera det finns. Trodde de bara var Kalix men icke.
Hoppas verkligen ni tar tag i detta och för det första ni som fuskat, ber om ursäkt. Ni andra kollar laguppställningen innan match men kolla gärna gamla matcher och hör av er till "brottslingarna". Protesttiden är tyvärr bara 7 dagar efter match.

Som sagt. Besviken på Edsbyn och nu även Bollnäs. Jag ser hur t.ex. Broberg som må plocka med P14 spelare för å få avbytare på bänken i sitt P18 men de kan inte "storklubbarna" nej nej. De kan inte tänka sig att de kanske kan förlora utan de må fuska trots att de har spelare i överflöd.
Klent, så klent och man blir bara trött.
***

Tisdag 24/1  kl 11.00
RÄTTELSE eller så här står det exakt i regelboken om detta.
Ø Förening äger rätt att ”låna” två (2) utespelare plus en (1) målvakt från truppen tillhörande den högre serien (Pojkelitserien) för deltagande i den lägre serien (Pojkallsvenskan). Fritt antal spelare får flyttas upp från truppen tillhörande den lägre serien (Pojkallsvenskan) för deltagande i den högre serien (Pojkelitserien)

Kan även meddela att detta gått ut till alla berörde klubbar med lag i P18 E och P18 A.
Tack för det och hoppas det blir bättre ordning under resten av säsongen.
///B

Inga kommentarer: