torsdag 29 december 2016

Mysko igen i dambandyvärlden ....

... å denna gång var det Söråker.
Söråker är en bra dam och tjejbandy klubb. Man har ett lag i Elitserien och ett lag i Norra Damallsvenskan. Inte illa när många av oss andra slåss med att få ihop ett lag. Konstigt nog så har de inga spelare på dispenslisten vilket bör innebära att man har två av varandra oberoende lag.

Men ..... igår i matchen mot Team Hälsingland så blev jag lite fundersam. Tre spelare dominerade totalt på bandyplan och det hade jag inte riktigt förväntat mig. Trodde det skulle kunna bli ganska jämt mellan våra två lag.
Okey vi kollar väl upp deras spelar då. Ser då att Söråker U använde hela 6 spelara som spelat matcher denna säsong i deras A lag. En är dock målvakt och antar att hon inte står i mål utan är den som alltid sitter på bänken som reservmålvakt i A lags matcherna, så henne kan vi kanske räkna bort. Noterar dock att det inte finns dispens för henne heller.
Tittar vi då på de övriga 5 spelarna så har 2 av dem spelat alla A lags matcher, vilket så långt varit 6 st.  En har spelat 5 och en har spelat 4. För mig ser det helt klart ut som om dom 4 skall ses som ordinarie i A laget och inte alls vara någon förstärkning i detta lag. De sjätte har spelat 2 A lagsmatcher, men även de räcker ju när ingen dispens finns.

Trist att detta med att vinna skall vara så otroligt viktigt att man måste fuska eller ligga på gränsen dit där det kanske är så att man skall kunna klara sig.
Blir nu spännande å se vad som händer. Har rapporterat det hela men förväntar mig kanske inget. Hade det varit herrbandy så kanske men nu!


Kan ju hända att jag är helt ute å cyklar men det återstår att se, mysko är det i vilket fall som helst.
Som sagt inte alltid så lätt.
***

Inga kommentarer: