lördag 12 november 2016

Vilket lågvattenmärke ...

... vi fick uppleva idag.
Säsongsstart med Damlaget Team Hälsingland i helgen och resa till Kalix och Umeå.
Laget klart, men ..... under torsdagen meddelar SAIK att vi inte kan låna några spelare. Vi skall under säsongen ha ett sammarbete. Vi lånar till vårt damlag å dom får låna av oss till sitt F17, gäller 4 spelare. Orsak att  vi inte fick låna nu var att SAIK fått sin match mot Kareby flyttad till idag.  Katastrof vår trupp på 15 spelare blir nu snabbt bara 11. Okey vi har spelat hela matcher för utan avbytare så det får väl gå.
Fredag morgon sjukdom och en spelare blir hemma. Vi får åka med 10 spelare. Inte så kul men vad gör man. Vi får hoppas Kalix antingen går med på att spela 9 manna eller 10 spelare på planen. Sånt har gått bra förr med alla andra klubba så det löser sig nog.
Men ...
Lördag förmiddag och match. Otroligt nog vägrar Kalix att ändra något. Nä dom skall minsann spela med alla sina 11 spelare på planen. Har ingen betydelse att inte vi kan göra det. Vi vädjar, för sportsmanna andans skull och för våra tjejer.
Stenhårt, NEJ.
Ingen 9 manna bandy, vi skall att spela som vanligt. Ingen 10 manna på båda sidor helle. Skyll er själva för att ni inte är fler än 10.
Ett otroligt ruttet beteende. Vi till och med vädjar till deras styrelse eftersom ledarskapet kring damlaget tycks ha noll förståelse för hur man beter sig. Oj vilken förvåning när det var lika där.
Vilken klubb?
Jag bara häpnar och tappar hakan.

Bara så ni förstår - Team Hälsingland består av 14 bandytokiga tjejer med en en medelålder på under 18 år. Vi förlorade alla matcher förra året, men alla tycker det är så kul att träna å spela bandy så det är vad som gör det kul att ändå hålla på. Vi är absolut inget hot mot Kalix utan kan vi hålla ner siffrorna få igång lite av vårt spel och kanske göra något mål så vore det okey. De vet Kalix också.

Okey vi spelar matchen och Kalix Damlag är jätteduktiga som lyckas vinna över oss med 23-3, trots att vi spelar hela matchen med 1 spelare mindre och utan avbytare.
Beundransvärt eller hur.
Parantes, vi får en skada i slutet av andra halvlek och spelar då med två tjejer mindre, då lyckas dom göra 4 mål ganska snabbt. Tänk vilket duktigt lag dom är.  
Under mina nu tio år som förälder/tränare/ledare i bandysverige så har man ju sett en hel det plus och minus men detta var det lägsta och värsta  jag råkat ut för.
Giriga ledare som bara skall vinna finns det gott om men här tar Kalix priset. Ger inte mycket för det ledarskapet och den klubben i nuläget. Tyvärr har de nu lagt ribban och då blir den väl där på den nivån trist nog. Övriga bandysverige skall informeras så alla vet hur lag från Kalix vill bli bemötta. Kalix verkar vara platsen som någon glömde i viss mening
Blir spännande å höra om förbundet har någon åsikt eller om dom vågar ha någon.

Som tur är rinner detta av våra tjejer ganska fort och vi hoppas på ett trevligare bemötande i Umeå i morgon. Guld är väl att vi trots allt får in 3 mål

***

Inga kommentarer: