söndag 21 februari 2016

Bandyhelgen ....

.... vart väl ganska lyckad trots allt.
Jag började på lördag eftermiddag med att åka till Rättvik för att spela sista bortamatchen mot serieledarna Grycksbo i Norra Damallsvenskan. Bästa laget mot oss, vi som inte vunnit en match, än. Taktiken var att täta bakåt, styra bort dom och vårda och ta bara dom chanser vi såg som 100%. Vi var bar 11 tjejer så ingen avbytare, Grycksbo hade 3, så de gällde även att inte åka sig trött på fel chanser.
Tjejerna gjorde en otroligt bra insatts. Bollen studsar inte vår väg men när det är slut har vi förlorat med 5-3 och hade dom riktigt skakiga när vi gjorde 4-3 med 5 minuter kvar. 
I bussen hem var det nöjda tjejer som vet att dom kan om dom bara vill.
Härligt.

Klockan 19.55 glider vi med bussen in på Sävstaås. Lagen, Bollnäs och Edsbyn har precis åkt in på planen så nu blir det 2 timmar spännande underhållning.
Vad säger man då om denna match?
Otrolig match. En kämpa insats av Edsbyn och tror nog det var en taktiskt väl genomförd tanske som fungerade. Har inte sett Edsbyn anfalla så mycket som dom gjorde i går kväll faktiskt. Ytterst få gånger vände man hem, man gick rakt fram, härligt. Bollnäs fick inte så mycket gjort å antalet skott på mål var i min räkning 11 Edsbyn och 13 Bollnäs.
Kul att Byn kunde ta denna första match de sätter lite press på Bollnäs och ger dessa kvartsfinaler lite extra krydda. Bollnäs - Edsbyn 1-3
En lite konstig händelse efter matchen var den Bollnässupporter som kom fram till mig å var mäkta besviken och i princip skyllde förlusten på mig och att Edsbyn hade bara spelat fegt? Spelat Sirius försvar" som han sa. Lätt chockad eftersom personen i fråga ofta pratar bandy med mig och trots att vi håller på olika lag brukar det inte vara några problem. Trodde först han skämtade men det var på fullt allvar. Lite läskigt som om jag stod till svars för att Bollnäs inte vann. Jo, de finns folk till allt, man slutar aldrig att förvånas.
Övriga kvartsfinaler gick väl som det var tänkt, SAIK slog Hammarby och Villa Vetlanda.

Bollnäs TH tjejer i segerkram.          Foto: Susanna E
Idag söndag var det åter bandydag men bara för lillasyster T.
Till Uppsala för att spela polspel med sitt Sandviken F17 lag. Enda gången man kan hålla på SAIK, vilket jag aldrig trodde var möjligt ;-).  Vi har nämligen ett samarbete SAIK och TH så våra 5 yngsta får spela i deras F17 lag eftersom de inte har riktigt fullt lag. Egentligen är detta ett F15 lag men finns ingen sådan serie så då blir det till att spela Flickallsvenskan Mitt. Laget har många nybörjare och yngre som skall lära så viktigast att det är kul och man har roligt.
Idag var det sista polspelet och de har så långt inte vunnit någon match men idag kom den.
7-4 seger för SAIK mot Stockholm och de i den allra sista matchen. Lillasyster T får göra de sista målet.
Härligt tjejer de är sånt som gör att man kan ta nya tag till nästa säsong.
***

Inga kommentarer: