måndag 11 november 2013

Nya grejer ...

... har jag blivit med.
Ny eldningstunna.


Ett måste när man bor på landet å har en stor trädgård. Denna gång det lite udda 100 l. fatet.
Livslängden på en tunna brukar ligga på ca 2 år så vi har förbrukat några stycken genom åren. Har alltid funderat över vad man INTE bör elda i sin eldningstunna och vid två tillfällen har jag skrivit till Naturskyddsföreningen men tyvärr aldrig fått något svar. Naturligtvis är det till 95% trädgårdsavfall men lita annat som papper å småskräp hamnar ju också där.
Ett hål i botten så brinner det bättre och blir en högre förbränning vilket gör att det inte blir så mycket aska.
Så är det ju alltid kul att elda ...


Fick även i veckan som var en ny dator, Dell Latitude E5430. Insåg att det var första gången sedan jag datoriserades som jag inte själv fick välja dator utan jobbet bara kom å tog min gamla å satte fram en ny. Kan nu konstatera att det blir inte så lite onödigt när man inte blir tillfrågad om vad man behöver, men de är väl sådant man får ta när kommunal likhet är viktigare än ekonomi.

 I mitt paket ingick även en extra skärm och en dockningsstation. Okey extra skärm är underbart så den vill jag gärna ha, men en docka? 
Vad skall jag med den till?
Mysko att man inte blir tillfrågad, eller ... om man blir det så struntar dom väl ändå i det.
Som lärare bär jag min dator med mig hela tiden och har aldrig tid att docka fast den, de borde man väl veta och kunna ta hänsyn till. Nu har jag en dockningsstation som kommer att stå på hyllan å samla damm i 3 år, bra investering. Hade varit en bättre att få ett extra batteri som jag sett att andra har. Må nog kolla kan ju hända att det går å byta.

Har nu äntligen fått in allt  och kan börja jobba som vanligt. Inser att det är en hel det program och filer som man vill ha med sig. Vad gäller filer spar jag eller skall vi säga utnyttjar jag,  fyra olika molntjänster + Google (drive, picasa, youtube). Bra eller dåligt vet jag inte men det fungerar bra för mina syften i allafall.
***

Inga kommentarer: