torsdag 7 november 2013

Bandystraffen ...

... ett säkert mål.
Ja så skall det vara och det är otroligt att man kan missa att göra mål.
Okey, målvakten har chansen och möjligheten men det skall han inte ha om den som lägger straffen kan sin sak.
Igår i matchen mellan Edsbyn - Broberg så skötts två straffar. Brobergs #10 Martin Söderberg la sin lätt att i axelhöjd till höger, nästan där målvakten har händerna. Edsbyns #17 Mattias Hammarström la sin rakt i magen på Dennis Wasberg. Noterade att båda straffläggarna var otroligt nonchalanta och inte tänkte för fem öre utan bara åkte fram och klippte till, svagt.
Klena straffar av två skyttar som kan skjuta en bandyboll och inte gjort annat sedan de började med sporten. Skamligt tycker jag att man inte kan bättre när man tränar på detta så många timmar i veckan.

Här till höger har vi ett bandymål.
Målvaktens svaga områden är den som jag gjort röda. Vi kan säga att det rör sig om ca 30 cm vid stolparna å och ca 20 cm uppe mot ribban.
En hockyspelare är klockren på detta så varför skall inte en bandyspelare kunna träna upp sig?
Man behöver inte skjuta hårt utan det gäller att lägga bollen rätt.
Borde var en självklarhet att man skall kunna sätta ett skott i bandy där man själv bestämt var man vill att den skall hamna. Kanske dax att träna prickskytte istället för hårdskytte. Det finns några som kan t.ex. Villas #10 och Sandvikens #21 de är därför dom gör så många mål. Sen har vi ju även #19 i Hammarby som  kan båda delarna.
#57 i Vänersborg skjuter hårdast men vad hjälper det om man inte kan sikta rätt.

Som sagt målvakerna skall ha all ära när dom tar en straff för det är inte något man förväntar sig, däremot bör en straffläggare som missar att göra mål få extraträning.

En parantes:
I min ungdom och dåtidens Div 3 Uppland var jag en duktig straffräddare, klart över 50% lyckades man stoppa. Nu skall väl sägas att de inte hade så mycket med mig som målvakt att göra utan mer ett betyg på skyttet i de lägre divisionerna, vilket inte var så imponerande.
Så lär er pricka rätt.
***

Inga kommentarer: