söndag 25 augusti 2013

Man förvånas ....


.... ibland hur folk kan vara.
Mysko.
Helgen har gjort att spelmansfolk står lågt i kurs, speciellt om man spelar dragspel och har en repertoar på ca fem låtar.


Lugnet före stormen .... nädå men så här lugnt var det på fredagskvällen när Skalmans var på besök.
Åter till fridstörarna, om man nu skall våga säga så, men efter över 5 timmars spelande på lördag stod jag inte ut längre utan tyckte det var nog. Vi var ju fler på campingen i Stråtjära, å vi hade INTE tänkt oss en spelmansstämma i tre dagar.
Tyvärr sa jag väl att dragspelsmusik kom ganska långt ned på min musikstege och det tog nog lite hårt. Trots det så döm av min, vår skall jag väl såga, förvåning när dessa 60+ tanterna och farbröderna helt tappar fattningen bara för att vi tyckte det var nog med deras dragspelsmusik .
Okey tyst blev det i allafall, efter lite gormande och förmanande att dom hade visst rätt att spela hur mycket dom ville å ända fram till kl 23 .... Jo så var det.
Ja ja ja ..... mysko som sagt,
"Säg gärna till om ni störs, men gör ni det då dj....r."  ungefär så.
Inte nog med det, dom tog kort på vår bil också, antar att de ville ha nummerskylten så det kunde gräva i mitt förflutna för att se hur de skulle angripa mig. Vi får väl vänta och se.
Dock sprang de iväg när jag erbjöd dem namn å adress .... måsta se till å ha ett visitkort till nästa gång.
Förvånad hur vuxna människor kan bete sig.


Men man boar ju in sig i allafall.
Eftersom jag for hem och inte var på plats lördag kväll och söndarförmiddag hade dragspelsmaffian dock tagit sig friheten o spela en stund. Då vågade dom .... haha.


Stråtjära camping när den är som bäst, men då var det tyvärr dax att fara hem.
Gäller ju inte alla som ni förstår ....


Crocodile rock, ser ni det också eller ....
***

Inga kommentarer: