fredag 12 december 2008

Bandy målvakter ...

... är väl av ett visst släkte brukar man säga.
Eftersom man själv är gammal sådan, vet jag inte om jag skall hålla med eller inte. En god egenskap brukar vara att man är lite knäpp och saknar viss insikt kring smärta.
Men jag vet inte ...
Man kan ju läsa intervjun med Andreas Bomark på Hammarby bandy om man vill vete mer.
Men det var nu inte det...
Vad har vi i för bra bandymålvakter i elitserien idag.
Vi kan ta dom i lite lätt rangordning ...
Anders Svensson, Edsbyn.
För närvarande utan konkurens i Sverige. Inte konstigt att Edsbyn är så bra som dom är når man även har det bästa man kan ha längts bak i laget.
Jonas Persson, Vetlanda var helt riktigt med och luftade sig i landslaget när Andreas Bergvall fick vila. Inte helt fel, även om jag lika gärna sett Dennis Wasberg, Broberg eller Daniel Körling, Västerås. Alla tre har kvaliteter om än inte fullt ut i Svensson/Bergvall paritet.
Men vad har vi sen ...
Vilka skall ta över?
Den som jag trott på länge har varit Joel Othen, Sandviken, men han verkar ha tappat glöden. Han långa skade frånvaro i fjol sitter i. SM finalen i våras var t.ex. ingen höjdare. Nu har ju SAIK Patrik Kaemmerle som jag tycker sitter helt i onödan på SAIKs bänk. Synd för där finns nog talangen man borde satsa lite mer på.
Hälsingarna i Hammaby Patrik Nordgaard och Jonas Svensson är otroligt bra målvakter men saknar de där lilla extra.
En talang är dock Gabriel Bridholm i Gripen, men han behöver ett bättre lag framför sig om han skall kunna växa med uppgiften vilket jag hoppas han får göra. Han skulle kunna vara näste landslagsmålis.
Övriga elisterielag då?
Ja alla har ju minst två målvakter så de finns ju några till, men tyvärr har de inte imponerat på mig. De får dela 9:de platsen med Othen.
Vi skall inte glömma att vi har en sevärd finlänsk målis i Broberg, Harri Olbert och Bollnäs får till veckan hem den kanske mest sevärda bandymålvakten av alla och en av de bästa jag sett, Timo Oksanen. Man kan ju undra vad han skall kunna göra för Bollnäs tabelläge. Det brukar ju inte räcka med en bra målvakt även om det är viktigt. Roligt att han är tillbaka.
///

Inga kommentarer: