söndag 20 april 2008

Uppmaning

Följande står att läsa hos YAP (Åke H) och tyckte det var värt att vidarebefordra.Upprop till min datakollegor
April 19th, 2008

På måndag den 21/4 kommer lastbilar över i hela Sverige att stanna för att visa sympati med Englas öde. Vi i databranschen gör som vanligt aldrig något men nu tycker jag det är dags att vi också gör något för att visa att också vi känner och bryr oss om vad som händer i samhället.

Därför förslår jag att vi alla datanördar och folk som är verksamma i databranchen, den 30/4-2008 klockan 12 stänger av alla routrar som vi kan komma åt under en minut för att visa att vi inte accepterar att våra barn inte skall kunna cykla hem ensamma utan att utsättas för övergrepp. Att vi inte accepterar att kvinnor inte skall kunna gå ensamma hem på kvällen utan att vara oroliga för sin säkerhet. Att vi inte accepterar ett samhälle där några få personers handlingar gör så att vi alla måste vara rädda för varandra. Det är dags att jaga undan ondskan nu där den hör hemma och det kan bara vi vanliga människor göra.

Istället för att slösurfa och knappa på våra tangentbord kan vi använda den minuten till att tänka på hur vi själva kan göra för att våra barn och vi själva skall få en bättre och tryggare gemenskap att växa upp i.

Hoppas verkligen att så många som möjligt ställer upp.

Inga kommentarer: