onsdag 19 mars 2008

"Bandygalen" #2

Nu har jag läst den "Bandygalen" av Per Fosshaug.
Klart läsvärd och rolig för den innehåller både det ena och det andra så att säga.
Den var otroligt lättläst och även om man retade sig på språkliga brister och skrivfel så förstörde de inte läsningen.
Har alltid gillat Fosshaug av någon konstig anledning. Han var ju en av de stora under 90 talet och gjorde vad jag minns nästan aldrig en dålig match. Lite sval blev han efter den där semifinalen 2004 men de glömde man snabbt pga de GULD vi fick en vecka senare. När han sen tog upp Tillberga till eliten och fick dem att hänga kvar visade han åter att det fanns krut kvar i gubbenvilken stor spelare han är.

När jag nu läst förstår jag än mindre varför den orsakade såna rabalder när den kom i höstas. Överreklamerad i den kritik som var helt klart. Tycker det är en rak och enkel idrottsmemoar och inget annat. Både bu och bä som det skall vara och som det är.
Vad man skall tro på eller inte har väl inte så stor betydelse eftersom boken är en herr Fosshaugs beskrivning. Jag tror inte att han ljuger eller ens tullar på sanningen, han är en typisk sanningssägare och då blir det ju som det blir.

När boken kom i höstas så blev det rubriker kring de s.k. läggmatcherna. Obegripligt för det kunde väl vem som helst förstå att man spelar oavgjort om det gynnar båda, dum är man väl annars.
Han har mycket åsikter och många tankar om sin bandy som han kan. Bra åsikter som jag tycker kommit i skymmundan vilket är synd. Domare och bandyförbund får sig en känga och som alltid finns det nog viss befogenhet i kritiken.
Roligt, som alltid, att läsa om dom man känner. Man får ju en ganska klar bild av varför VSK hade sådana framgångar under 90 talet och varför Edsbyn har det nu.

Ja, han är som han är herr Fosshaug och som son till Örjan Modin förstår man ju lite mer. ;-)
Han är inte mer självgod än någon annan som vet att dom är bra på något och gärna vill tala om det. Jag tycker alla bandyfrälsta skall ta och läsa.

Reptilhjärna är det väl fler som har på mer än ett sätt ...

2 kommentarer:

jansson sa...

Jaja, jag ska läsa den. Är det något med det där bokförlaget det där med alla språkliga brister?

Blev otroligt besviken på Brobergsboken som kom ut på samma förlag. Men det beror troligtvis på författaren...Det verkar saknas korrekturläsare

/// Björn sa...

Irriterade är det i allafall när det är småfel lite här å där.

Brobergsboken skall vi också plöja, nu när jag är på bandyhumör.